5053873217 [email protected]

Galaxy S7 modelleri 2016’nın en çok ilgi gören telefonları arasında yer alıyor. Bu ilgi, Samsung’un rakamlarına da yansımış gözüküyor. Güney Koreli elektronik devi, yılın ikinci çeyreğindeki operasyon kârının 8.1 trilyon won (20 milyar TL) olarak gerçekleşmesini öngörüyor. Bu rakam 2013’ün ocak ayında açıklanan 8.84 trilyon won (21.6 milyar TL) operasyon kârının altında kalsa da, şirketin son iki yıllık dönem içindeki en yüksek kârı olma niteliğini taşıyor.

S7

Samsung, 2016’nın ikinci çeyreği itibarıyla gelirini yüzde 3 oranında artırmayı ve 48.5 trilyon won’dan (123 milyar TL) 50 trilyon won’a (125.9 milyar TL) çıkarmış olmayı bekliyor.

Samsung yılın ikinci çeyreğine ait detaylı sonuçları temmuz ayının sonuna kadar açıklamayacak. Ancak Reuters’in haberi, detaylara ilişkin bazı ipuçları sunuyor. Mobil birimin yılın ikinci çeyreğinde de, ilk çeyrekte olduğu gibi, şirketin lokomotifi olması öngörülüyor. Haberde birimin kârının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54.5 oranında arttığı belirtiliyor.

Yonhap News’te yer alan haberde ise Samsung’un nisan ve haziran ayları arasındaki dönemde yaklaşık 15 milyon S7 ve S7 edge sevkiyatı gerçekleştirdiği bilgisi yer alıyor. S7 edge’in daha pahalı olmasına rağmen, standart S7’den daha fazla ilgi gördüğüne de dikkat çekiliyor.

Samsung yılın ikinci çeyreğinde sattığı toplam telefon sayısına ilişkin olarak da kesin bir bilgi vermiş değil. Yine de, analistler tarafından hazırlanan raporlar sayesinde olası rakamlara dair bir fikir edinmek mümkün oluyor. Susquehanna Financial Group analisti Mehdi Hosseini, The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada Güney Koreli şirketin yaklaşık 78 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmiş olmasını beklediklerini belirtti.

Samsung Galaxy S7 modelleri mart ayının sonunda piyasaya çıkmıştı

Samsung, yılın ilk çeyreğinde 81.18 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. Bu rakamın ortaya çıkışında Samsung Galaxy S7 ve S7 edge’in mart ayının sonunda satışa sunulmasının önemli rol oynadığı düşünülüyor.