5053873217 [email protected]

Nebahat Çehre, Seda Öğretir’in sunduğu ‘Yüz Yüze’ programında, Yılmaz Güney’le evliliğinden zirveden inmeyen TV dizilerine, geçmişten günümüze unutulmaz bir sohbete imza attı. Çehre’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:
– Sanatçı olmayı, sinemacı olmayı hiç düşünmedim. Bir mimarın yanında asistanlık yapmaya başladım. Babetler ayakta, at kuyruğu, makyajsız, sanki ben dünya güzellik müsabakasından gelmedim. Ben Türkiye güzeli seçildim, ben Londra’da Türkiye’yi temsil ettim. Bunlar benim için çok önemli değildi. İki sene sinema tekliflerine hayır dedim.

NEBAHAT ÇEHRE
125 FİLMDE ROL ALDI

Bugüne kadar 125 filmde rol alan Çehre, 17 yaşında Metin Erksan’ın yönettiği ve Türkan Şoray ve Ayhan Işık ile başrolü paylaştığı ‘Acı Hayat’ filmi için şunları söyledi:
“Aslında yapılan çok doğru, güzel bir iş. Zaten Metin Erksan’dan hep doğru ve güzel işler çıktı bugüne kadar. Bir sosyal hikayesi var. Yani varoş bir ailede yetişen kızın özentiliği var. O filmde daha tecrübeli, daha Oyunculuğu yakalamış dönemim olmasını çok isterdim. Çünkü bizde oyun okulu yok biliyorsunuz. Biz algılamayı, gözlemlemeyi falan daha sonra öğrendik.

“HAYATIN GERÇEĞİNİ YILMAZ’DAN SONRA ÖĞRENDİM”

1964 yılında tanışıp 1967’de evlendiği Yılmaz Güney’le birçok filmde rol alan Nebahat Çehre, “Hayatın gerçeğini Yılmaz’ı tanıdıktan sonra öğrendim. Oyunculuk çok başka, disiplin çok başka. Araştırmacı, gözlemci olmak. Tabi o benim için bir okul oldu Yılmaz. Onunla yaptığım filmler de daha güzel ses getirdi. Çünkü çok titiz çalışırdı, biraz fazla titiz çalışırdı, üzecek kadar setlerde ama hakikaten karşılığını alırdık sonra” dedi.

ZEKİ MÜREN’İN TEŞVİĞİYLE MÜZİĞE BAŞLADI

10 yıl boyunca gazinolarda sahne alan, Sezen Aksu bestesi ‘Büklüm Büklüm’ ile listelerde 1 numara olan Çehre, o yılları “Şile’de teyzemlerin yazlıklarındaydım. Teyzemle plajdaydım. İsmet Ay’la da Zeki Müren oradaydı. Dedi ki ‘Sen niye çıkmıyorsun?’ Beni biraz edalı bulurdu. ‘Cesaretim yok’ dedim. ‘Hadi sen şimdi benim ve İsmet’in koluna giriyorsun, yürüyoruz plajda ve sen bir şarkı mırıldanıyorsun’ dedi. Müzeyyen Senar’ın ‘Kırmızı Gül’ün Alı Var’ını mırıldandım. ‘Hemen sahneye çıkıyorsun, hemen’ dedi” sözleriyle anlattı.

“HAYATIMDA İKİ KEŞKE VAR”

– Hayatımda ‘Belki, keşke yapsaydım’ dediğim iki şey var. Biri bu müzik hayatını devam ettirmekti. Bir de Haldun Dormen’in ‘Hisseli Harikalar’ı. Çok ısrarcı oldu. ‘Bana 15 gün tanı, 15 gün sonra ‘hayır’ de, eğer yapmayacaksan’ dedi. Sonra Nevra Serezli oynadı, çok da başarılıydı.

– Filmlerimi seyrederken biraz yabancılık hissediyorum çünkü başka bir karakteri oynamış oluyorum. Kendimi çok eleştiriyorum. ‘Burda keşke şu olsaydı, burda bu olsaydı’ diyorum. Annemle filmlerimi izlerken hala utanıyorum.