5053873217 [email protected]

Uzunca bir süre önce yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı satışa sunan Microsoft, imza attığı ilk konferansta epey ağır eleştiriler almıştı. İkinci el oyun oynayamama, internete bağlanma zorunluluğu ve daha nice engelleme ile beraber kullanıcılara zorluk çıkaran firma, gelen yorumlar neticesinde yeniden cihazını bu tarz engellemeler olmaksızın tanıtmıştı. Nitekim ilk çıkışını istediğini gibi gerçekleştiremeyen yazılım devi, şimdilerde en büyük rakibi olan PlayStation 4’ün gerisinde bir satış çizgisi elde ediyor. Zira PS4 40 milyon adetlik satışı çoktan devirmiş durumda. Yarı yarıya bir performans sunan One ise ne yazık ki bu konuda rakibine yenik düşüyor. Ancak bu durumu bir engel olarak görmeyen Microsoft, şimdilerde karşımıza Xbox One S adını verdiği yeni cihazı ile çıkmış bulunmakta. Ön satışlara dahi başlamış olan firma, şaşırtıcı bir şekilde güzel bir çıkış yakaladı.

xbox

GameStop Konuyla İlgili Konuştu

Yeni sürüm One hakkında açıklama yapan GameStop müdürü, satışların son sürat devam ettiğini ve elde edilen oranla beraber şaşırdıklarını dile getirdi. Hatta böyle giderse stok sorunu dahi yaşayacaklarına değinen yetkili, eski versiyona göre Xbox One S platformunun çok daha iyi iş çıkaracağını düşünüyor. Tabi net bilgi için resmi olarak paylaşılan satış bilgilerini beklemekte fayda var.

Fiyatlar Belli
Şu anda 2 TB depolama alanına sahip One S, 400 dolar karşılığında satın alınabilmekte. Diğer sürümlere baktığımızda ise 1 TB depolama alanına sahip versiyonun 350 dolar, 500 GB ile gelen sürümün ise 300 dolar karşılığında satın alınabildiğini görüyoruz. Normal cihazdan %40 daha küçük olduğu açıklanan konsolun 4K oynatma ve HDR içerik desteğine sahip olduğunu belirtelim.