5053873217 [email protected]

Volvo’nun yeni XC40 küçük SUV modelinin bir prototipi yolda test esnasında kameralara yakalandı. Modelin 2018 yılında üretime geçirilmesi ve BMW X1 ile Audi Q3’e rakip olması bekleniyor. Otomobilin kaportası Volvo V40 Cross Country ile neredeyse aynı görünüyor ancak arttırılmış sürüş yüksekliği ve daha geniş tekerlek izi modelin temelindeki yeni platformu işaret ediyor. XC40’ın platform geliştirmesi Volvo ve Çinli sahibi Geely firması arasında işbirliği ile yürütülüyor. CMA platformu Avrupa’da tasarlanan ancak Çin’de üretilecek bir Geely SUV’de de XC40 ve yeni V40 modellerinin yanı sıra kullanılacak.

XC40

XC40 modelinin Volvo’nun Drive-E dört silindirli motor seçenekleri ile çıkması bekleniyor ancak küçültülmüş turboşarjlı üç silindirli motorlar da görebiliriz. Plug-in bir hibrit model de ihtimal dahilinde. Modellerin pek çoğunun önden çekişli olması beklenirken, dört tekerlekten çekişli alternatifler de yeni XC40’ın versiyonları arasında yer alacak.

Görüntülenen prototip kamuflajlı olması nedeniyle aracın tasarım detayları hakkında fikir vermiyor. Ancak XC40’ın yeni XC90 modelinden tasarım özellikleri alması, bunları daha atletik bir biçimde yansıtması bekleniyor. Modelin geliştirme sürecinde yeni ayrıntılar da ortaya çıkacak.