5053873217 [email protected]

Muhteşem Yüzyıl Kösem‘in sezon finali bölümünde neler olacak finale Sultan Osman‘ın Yeniçeri isyanındaki hazin ölümü damga vuracak.kosem

Star TV’nin iddialı dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem 9 Haziran Perşembe akşamı ekrana gelecek olan 30. bölümüyle sezon finali yaparak ekrana veda edecek. Dizinin sezon finalinde Genç Osman olarak da bilinen Sultan Osman‘ın yeniçeri isyanı sonrasında hazin bir şekilde öldürülmesi konu alınacak. İşte Muhteşem Yüzyıl Kösem sezon finali bölümünde yaşanacaklar…

GENÇ OSMAN ÖLÜYOR
Sultan Osman tarihte eşi benzeri görülmemiş bir darbeyle tahttan indiriliyor. Sarayı basan asiler Genç Osman’ın peşine düşerken, Osman ağa kapısına sığınıyor. Osman’ın başına gelenleri öğrenen Kösem, oğlunun hayatından endişe ediyor. Büyük nümayişin ortasında anne oğul yeniden birbirlerine kavuşuyor. Dilruba, Halime’den habersiz çocukların ölüm emrini veriyor. İsyanı dindirmek için yeniçeri ocağına giden Zülfikar,ömrünü adadığı ocakta öldürülüyor. Osman’ın yerini öğrenen yeniçeriler ağa kapısını basıyor. Sultan Osman zorla yeniçeri ocağına götürülüyor.

Kösem,Osman’ı kurtarmak için Mustafa’yı tahta çıkarıyor! Sultan Mustafa tahta çıkarken, Davud Paşa, Osman’ı öldürmek için cellatlara emir veriyor.Yeniçeriler Sultan Osman’ın öldürülmesine karşı çıkıyor. Davud Paşa, bir oyunla Osman’ı ocaktan çıkarıyor. Sultan Osman Yedikule zindanlarına götürülüyor.Genç Osman, yüzyıllar boyunca kara bir leke olarak anılacak bir şekilde, canice katlediliyor. Oğlunun ölümünün ardından, Kösem intikam yemini ediyor. Osman’ın ölümüne sebep olanlar bedelini canlarıyla ödüyor. Tahtın varisi şehzade Murad ve Kösem Sultan halkın önüne çıkıyor. Yeni bir devir başlarken, istikbal Sultan Murad’ı işaret ediyor!genç-osman-muhteşem-yüzyıl-kösemŞehzadeleri gizli bir yerde tutan Halime ise Kösem’i çocuklarının hayatı ile tehdit eder. Şehzade Mustafa’nın tahta çıkmasını sağlamazsa, şehzadelerini öldürecektir. Asilerin has odaya yürüdüğünü öğrenen Sultan Osman, saraydan kaçar ve ağa kapısına sığınır. Osman’ın tahttan indirildiğini öğrenen Kösem,telaşla ağa kapısına gider. O kabusun ortasında anne oğul, yaşananları bir kenara bırakıp birbirlerini affeder.

İsyanı durdurmak isteyen Zülfikar, yeniçeri ocağına gider. Ancak Osman’ın tahttan indirilmesine sebep olan 65. orta tarafından haince öldürülür.Yeniçeriler tarafından ağa kapısından zorla alınan Sultan Osman, hakaretlere ve aşağılanmaya maruz kalarak yeniçeri ocağına götürülür.