5053873217 [email protected]

Kanser hastalarının, tanı ve tedavi sırasında yaşadıkları psikolojik tahribatı azaltmayı hedefleyen Kanser Savaşçıları derneğinin “Saçım saçın olsun” kampanyası sayesinde yüzlerce gönüllü yaptıkları saç bağışları ile kanser hastalarının yüzünü güldürüyor. Türkiye’nin birçok yerinde kampanyaya destek veren yüzlerce gönüllü gittikleri anlaşmalı kuaförlerde en az 30 santim saç bağışı yapıyor. Onlarca hastaya umut olan bu saç bağışları yine gönüllü “Aydil Peruk” tarafından işlenip Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan hastalara ulaşıyor. Sosyal medyada kampanyayı yürütenlerden biri olan Gizem Tokça, “Türkiye’nin farklı yerlerinde peruk talep eden onlarca hastaya ulaştık. Bağışçı sayımız her geçen gün artıyor. Hastalarımız sosyal medya üzerinden ya da [email protected] adresinden mail atarak bize ulaşabilirler. Şu an saç bağışı yapmak isteyen yüzlerce kişi var. Bu mutluluk verici ancak peruk isteyen hasta sayı şimdiye kadar 30 kişi oldu. Çünkü henüz kampanyadan haberdar değiller. İsteğimiz kampanyanın daha fazla yayılması ve daha çok hastaya ulaşmasıdır” dedi.

sacim-sacin-olsun-7107902

‘Kampanyamız yayılsın’
Kampanyaya ücretsiz kesim desteği veren Servet Kuaför’ün sahibi Servet Çevik ise şunları söyledi:

“Mesleğimizin böyle bir şeye vesile olması beni çok mutlu ediyor. Kestiğimiz bu saçları yıkayıp temizleyip yine anlaşmalı ve gönüllü olan perukçumuza gönderiyoruz. Peruk geldikten sonra hastanın isteğine göre boyuyoruz. Amacımız kampanyanın daha fazla duyulması ve daha fazla hastaya umut olmasıdır.”

Kampanyaya saçlarını kestirerek katkıda bulunan Yağmur Taşdemir de “Saçlarım beni yeteri kadar mutlu etti. Belki başkasının onlara benden daha çok ihtiyacı vardır” diye konuştu.

‘Daha iyi hissediyorum’ 
Kampanya ile birlikte peruk talep eden ve 3 yıldır kanser tedavisi gören söyleyen Nesrin Erdoğan şunları söyledi:
“Kampanyanın varlığını sosyal medyada öğrendim ve çok sevindim. Çünkü çoğu kanser hastası kemoterapiden sonra özgüvenlerini kaybediyor ve insan içine çıkmak istemiyorlar. Doktorum da bana ömür boyu kemoterapi alacağımı söyledi. Ömür boyu kel gezmeye niyetim yoktu. Peruk almaya kalksak çok pahalı. Ben de görüntü olarak aynaya baktığımda kendimi iyi hissetmek için sentetik peruk kullanıyordum. Fakat bunlar doğal saç gibi değiller, yıkanmıyor ve şekil veremiyorduk. Ama bana gelen saça her işlemi rahatlıkla uygulayabiliyorum. Bu peruk sayesinde kendimi daha iyi ve mutlu hissediyorum.”

9 gönüllü kuaför

Kampanyaya destek veren gönüllü kuaförler şunlar:

– Servet Kuaför (Nişantaşı)     -Hair Games Kuaför (Nişantaşı)     – Cenk Kuaför (Beşiktaş) l Baykan & Gürkan Kuaför (Yeşilköy)         -Vassogo Kuaför (Etiler- Nişantaşı) -Emre Hergül Kuaför (Kartal)     -UF Hair Studio (Ankara)         – Aras Kuaför (Ankara)