5053873217 [email protected]
Avcı, büyük takımlara kısa süreli gitmeyeceğini belirterek “Büyük takımlarda bir sezon bir şey yapıp, tarihte küçük bir yer almaktansa bir proje takımını geliştirmek beni daha çok heyecanlandırıyor.” dedi. 
 
abdullah-avci-dan-galatasaray-cevabi-2189674
İşte Abdullah Avcı’nın açıklamaları…
 
Seyircisi bile olmayan bir takımı iki yıldır Avrupa‘ya taşımanın sihiri nedir?
 
“Sadece benim tarafımdan değil, kulüp tarafından da bakmak lazım. Algı seviyesi yüksek oyuncu grubuna sahibim, geri dönüşleri de istediğim gibi oluyor. Bütün sihir, kulübün başkanı ve yöneticiler kulübü yönetiyor, ben sahayı.”
 
Sana göre sezon sonu hesaplarında bir şaşma var mıdır?
 
“Geçen sezon da 59 puan bu sezon da. Sıralama da aynı. İki sezondur toplam 34 takımın hepsinden puan almışız. İstatistikler şunu söylüyor. Oyun kalitem yüzde 25 artmış. Ligin topa sahip olma oranı en iyi 5 takımdan biriyiz. Oyunu doğru oynarsan, bunların geri dönüşleri olacak. Biz doğru yoldayız.”
 
Teknik adam olarak sizlere dayatılmış bir duruş biçimi var. Sen buna uymuyorsun. Bu konuda kaybın olduğunu düşünüyor musun?
 
İçime sinmeyen hiçbir şeyi yapmam. Duruşumla ilgili son derece olumlu tepkiler alıyorum. Türkiye’de bir gerçek var, futbolcuları da medyayı da duruşunla iyi yönetmek gerekiyor. Onlar da farklı bir iletişim bekliyorlar. Bu konuda kaybım yok hatta bana kazanç sağlıyor. Herkes birbirine alışıyor ve o saygıyı gösteriyor.
 
Abdullah Avcı olarak; sen futbola ne için lazımsın?
 
Futbolun gelişimi için lazım olduğumu düşünüyorum.
 
Bir teknik adamın kibar, adaletli ve idealist olmasının bu ülkede göreceği zararlar var mıdır?
 
Dışarıda çok saygı görüyorum, sistemin içindeki insanlar da beni çok seviyor. Ama ben sahanın dışını konuşan bir adam olmadığım için düşüncelerim çok adalet görmüyor.
 
“BÜYÜK TAKIMLARDA BİR SEZON BİR ŞEY YAPIP…”
 
Başka bir takımın teknik direktörü olman için nasıl ikna edilirsin?
 
Kesinlikle proje. Teklif aldığım takımların olmama sebebi günü kurtarmak istemeleri. Bu bir ego değil. Büyük takımlarda bir sezon bir şey yapıp, tarihte küçük bir yer almaktansa bir proje takımını geliştirmek beni daha çok heyecanlandırıyor.