5053873217 [email protected]

Yeni tanıtılan 40 serisi konseptleri Volvo’nun lüks küçük otomobiller piyasasında büyük bir yer kaplamayı planladığını ortaya koyuyor. Volvo’nun yeni otomobilleri cesur dış ve iç tasarımları, sektörde lider bağlanabilirlik özellikleri, elektrikli teknolojiler ve otonom sürüş teknolojileri ile öne çıkıyor. Yeni konsept otomobiller Volvo’nun yeni kompakt modüler mimarisi (CMA) ile üretilen ilk otomobiller olacak. Bu platform özellikle küçük otomobiller için yaratıldı ve firmanın tasarımcıları ile mühendislerine cesur ve cüretkar yeni yollara sapabilmeleri konusunda özgürlük sağladı.

Volvo Grubu’nun tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Thomas Ingenlath yeni konseptler için şunları söylüyor: “Ürün ailemizin her bir üyesi kendi özgün karakterine sahip, tıpkı gerçek bir ailenin üyeleri gibi. CMA bize özel bir şey yakalama şansı verdi, yeni konsept otomobillerimizde yepyeni bir yaklaşım benimsedik. Bu otomobiller diğerleri arasından sıyrılmalarını sağlayan şehirli bir karaktere, bir enerjiye sahip. Yeni çıkacak küçük Volvo otomobillerin ruhu da bu”.

 

Volvo’nun küçük otomobil stratejisi global operasyonel ve finansal dönüşümünde çok önemli bir etken. İsveçli firma, önümüzdeki dört yıl içinde kendisini dünyadaki lüks rakipleri karşısında güçlendirecek bir yeniden canlanma planı uygulamaya başladı.


Volvo’nun yeni global küçük otomobil serisi bir tam elektrikli, pilli otomobil ve iki motorlu plug-in hibrit versiyonlar da içerecek. Firma tüm portfolyosunda elektrikli güç aktarım mekanizmalarına önem veriyor. Volvo 2025 yılı itibariyle dünyada toplam 1 milyon elektrikli otomobil satmayı planlıyor.

 

Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Dr. Peter Martens “Otomobil mimarisi ve güç aktarım mekanizması geliştirmesinde modüler bir yaklaşım benimseyerek, lüks segmentteki pek çok rakibimizi geride bırakan bir sıçrama yakaladık. Yeni elektrikli pilli versiyon Volvo’nun başarı hikayesinde heyecan verici yeni bir sayfa açıyor” diye konuştu.