5053873217 [email protected]

‘Gerçek Hesap Bu!’ adlı kitabıyla sevenleriyle buluşan Nejat İşler, aylardır röportaj isteyen gazetecilerden birine sonunda evet dedi. İşler, Hürriyet’ten Uğur Vardan’a verdiği röportajda hayatının dönüm noktası olaylarını anlattı. İşte İşler’in röportajından satır başları:

Fotoğraf: Muhsin Akgün

Fotoğraf: Muhsin Akgün

  • Bütün kararlarımı panikle alıyorum. Bu, hastane döneminden kalan bir şey… O dönem şöyle düşündüm: Ölseydim ne olacaktı? Ne yapmıştım bugüne kadar? Tamam, çalışmışım etmişim falan ama bana göre hiçbir şey yok. Kalktım ve ‘Bundan sonra artık kendim için hiçbir şey yapmayacağım’ dedim. Gümüşlükspor macerası, üniversitede hocalık ve bu kitap, hepsi bu refleksin ifadesi…
  • Birisi bana o rolü uygun görüyor, işin sahibine diyor ki “Bu Nejat’a yakışır.” Ve beni böyle çağırıp oynatıyorlar. Oyuncu olmamın nedeni de okulunu okumak… Ama gözlemci olduğum muhakkak, eskiden beri, çocukluğumdan beri hep gözlemlerim. Türk filmlerini seyretme alışkanlığım da babamdan geçmiştir. O çok sever. Sonra mesela Bomonti’de konfeksiyon işinde çalışırken, ceket taşırken, İzzet Günay’ın orada dükkânı vardı, gördüğümde onu izler, hareketlerine dikkat ederdim. Meraklıydım yani.
  • Müzisyen olsaydım zaten başka hiçbir şeye gerek kalmazdı. Tek başına dünyan var, bir şarkı yapıyorsun, bütün duygularını, sevgini, nefretini, içindeki her şeyi döküyorsun, yeter de artar. Bu müthiş bir şey değil mi ya?..