5053873217 [email protected]

Çin piyasasına özel ikinci nesil C6 geliyor. Şu anda konuyla ilgili resmi bir basın açıklaması olmasa da, bunun Citroen’in biraz farklı bir dış cephe ve daha lüks iç kabinle bir Dongfeng Fengshen A9 versiyonu olduğunu söyleyebiliriz. Çin’den gelen haberlere göre, model de PSA Grubu’nun EMP2 platformu kullanılacak ve beş metreden uzun olacak. Aks açıklığının 2.9 metreyi bulması beklenen Citroen C6’nın önceki C6 ya oranla daha sade bir dış cephe tasarımına sahipken, varisi fazla öne çıkmayan, daha mutevazı bir görünüm sergileyecek. Bu sade görünümün daha fazla alıcı çekmesi bekleniyor. İç kabinde ise Citroen’in özeni göze çarpıyor. Tamamen dijital kontrol paneli ve büyük sayılabilecek dokunmatik ekran öne çıkıyor. Deri döşemeler ilginç bir desene sahip ve ahşap kaplamalarla uyum sağlayarak klasik, nostaljik bir his veriyor. Otomobilin uzunluğu ve boyutu düşünülünce doğal olarak arka bacak boşluğu gerçekten fazla.

citroen-c6-cin-de-yeniden-dirildi

Otomobilin gücünün turboşarjlı 1.8 litre benzinli 204 hp motordan gelmesi bekleniyor. Motorun tork gücü 280 Nm, önden çekişli sürüş sistemi ve 6 kademe otomatik vitesle birlikte çalışıyor.

Modelin teknik detayları önümüzdeki günlerde gelmeye devam edecek. Dongfeng Fengshen A9 ve ikinci nesil Citroën C6’ya gelecek yıl DS logolu lüks bir modelin de katılması bekleniyor.