5053873217 [email protected]

Mobil işletim sistemi Android’i sağlam temellere oturttuktan sonra masaüstü çözümlere yönelen Google, Chrome OS adı verilen işletim sistemi ile karşımıza çıkmıştı. Uygun fiyatları ile dikkat çeken Chromebook modellerine eşlik eden Chrome OS’in, yakında büyük bir yeniliği kullanıcılar ile buluşturacağı ortaya çıktı.

ANDROID 6.0

Chrome tarayacısının geliştirici sürümünde ortaya çıkan bilgilere göre; Android uygulamaları Chrome OS üzerinde çalışabilecek. Chrome Developer 51 sürümünde yer alan “Android uygulamalarını Chromebook üzerine çalıştır” ibaresi hakkında henüz geniş çaplı bir açıklama bulunmuyor.

Chrome OS’in Android uygulamalarının hepsini desteklemesi şimdilik pek mümkün değil. Dokunmatik ekranlar için optimize edilen uygulamaların çoğu Chrome OS’te çalışmayabilir. Ancak belli başlı optimizasyonu yapılmış uygulamalar Chrome OS üzerinde kullanabilir olacaktır.

 

Google’ın bu özellik hakkında daha fazla detayı Google I/O etkinliğinde paylaşmasını bekliyoruz. Eğer Google, Android uygulamalarının tamamını Chromebook’a taşıyabilirse, dizüstü pazarında Apple ve Microsoft’ta çok güçlü bir rakip eklenmiş olacak. Bakalım, Google mobilitiye verdiği önemi Chrome OS’e de verecek mi?