5053873217 [email protected]

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar ile Kabataş arasına yayalar için bir tüp tünel yapmayı planladıklarını açıkladı.
ÜSKÜDAR’DAN YÜRÜYEREK KABATAŞ’A YÜRÜYEN BANTLARLA GİDİLECEK
Marmaray ve Avrasya tünelinden sonra, Avrupa ve Asya yakasını bu kez de Üsküdar ve Kabataş arasında yapılacak bir yürüme tüneliyle birbirine bağlamayı hedeflediklerini söyleyen Topbaş, “Üsküdar’dan çıkan bir kişi, yüzeye çıkmadan, yürüyen bantlar aracılığıyla veya yürüyerek Kabataş’a gelecek diye konuştu.

FAALİYET RAPORU SUNULDU
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’ne 2015 yılında İstanbul için yapılanların yer aldığı Faaliyet Raporu’nu sundu.
Topbaş, İBB Meclisi’ne seslendiği konuşmasında, yönetiminin son döneminde kente yönelik yeni projelerinden de bahsetti. Topbaş’ın yapmayı planladığı projeler arasında en ilgi çekeni, Üsküdar ile Kabataş’ı denizin altından birbirine bağlayacak yürüme tüp tüneli oldu. Topbaş, ‘Ustalık döneminin müthiş projesi’ olarak nitelendirdiği projeyi açıkladığı sırada, Meclis’ten alkışlar ve gülüşmeler yükseldi.

  
“YÜRÜYEN BANT SİSTEMİ OLACAK”
Üsküdar ve Kabataş noktalarının İstanbul için önemli düğüm noktaları olduğunu vurgulayan Topbaş, Boğaz’ın altından geçecek olan yürüme tüneli projesinin sunumunu, ‘Nefeslerinizi tutun’ diyerek yaptı. Üsküdar ile Kabataş arasına yürüme tüneli yapmayı planladıklarını açıklayan Topbaş, “Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı veya deniz ulaşımıyla Kabataş’a gelen vatandaşlar, Marmaray ve Avrasya Tüp Geçidi’ne erişim sağlayabilecek. Tersi istikamette de, Üsküdar’a inen vatandaşlarımız Kabataş’a yürüyerek ulaşabilecek. Tüp geçidin içinde yürüyen bant sistemi de kuracağız. Bu sayede Asya ve Avrupa Yakası’nı bu kez de yürüme tüp geçidiyle bağlayacağız” dedi