5053873217 [email protected]

Kayahan’ın kızı Beste Açar, babasının eşi İpek Açar’a açtığı davalarla gündemde. Beste Açar, yaşadıklarını ilk kez bütün detaylarıyla Hürriyet’e anlattı. İşte Açar’ın ses getirecek açıklamaları:

KAYAHAN İPEK BESTE AÇAR

Beni vekâlet için babamın ölümünden altı gün sonra değil de bari 22 gün sonra çağırsaydın. Bence bunlar planlanmış şeyler… Bir insan eşini kaybettikten birkaç gün sonra ‘Dur ben bunu yapayım’ demez. Babam akciğer kanseriydi. İlk öğrendiğinde doktorlar “Altı, maksimum sekiz ay yaşar” dedi. Ama o 18 ay mücadele etti. Benim fikrim, hepsi o süre içinde organize edilmiş şeyler. Kendi menfaatlerini korumak istedi herhalde.

Beni çağırıp mahkeme açmama vesile olduğu için yaşananlardan o utansın. Öyle bir hava yaratıyor ki sanki ben miras avcısıyım, o da babamın koruyucu meleği! Sanki ben ona ‘Gel, her şeyi bölüşelim’ dedim. Beni hemen çağıran, babamın acısını yaşatmayan oydu.

Onların tanışmalarına vesile olan, İpek’in şarkı söyleme isteğiydi. Yıllar önce babamın şarkılarından bir albüm çıkardılar. Sonra babam hep “En önemli meslek annelik. Bırakın bu işleri, çocuklarınıza bakın” dedi. Bu onların en büyük kavga sabepleriydi. İpek -eğer vicdanı varsa- bunu itiraf etsin! Babam, İpek’in albüm yapmasını hiç gönülden istemedi.

Anlattığına göre; babam hastalığını öğrendiği günlerden birinde İpek, babamın avukatıyla birlikte bir devir belgesi hazırladığını görmüş. Babam ona “Şarkıları sana bırakıyorum” demiş ve imzayı attırmış. Ama babam bize bir şey söylemedi. Bir karar verdiğinde hepimizi oturtur, kamerayı açar ve konuşurken her şeyi kayıt altına alırdı. Hatta 2011’de Hülya Avşar’ın programına konuk olduğu bir kayıt var: “Şarkı hakları önemli bir konu, hayatta olmadığımda onlar eşim, kızlarım ve torunlarım için çok şey ifade edecek” diyor.

Acarkent’te bir ev var. Orası babamın evi. Kimin parasıyla alındı? Mahkeme tapuya tedbir koyduysa demek, benim o evde hakkım varmış.