5053873217 [email protected]

Yazılım devi Microsoft, bildiğiniz üzere uzun bir geliştirilme süreci sonrasında bilgisayarlar için Windows 10 işletim sistemini yayımlamıştı. Yeni işletim sistemini Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 sistemlerini lisanslı bir şekilde kullanan kişiler için ücretsiz bir şekilde görücüye çıkaran şirket, bunun ardından çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şimdilerde sistemin mobil ayağı için faaliyet gösteren firma, çok yakında Windows 10 Mobile sistemini de yayımlamış olacak. Bir süredir yeni iddialar ile gündeme gelen yeni sistemin bu sefer tam olarak ne zaman görücüye çıkacağı belli oldu.

lumia

VentureBeat sitesine konuşan yetkili bir kaynak, yeni sistemin bu hafta içerisinde yayımlanmış olacağını söyledi. Hatta bugün itibariyle Windows 10 Mobile’ın görücüye çıkmasını beklediklerini belirten kaynak, Windows telefonlarına dalgalar halinde yeni güncellemenin ulaşacağını ve bunun ardından kullanıcıların yeni sisteme terfi edeceklerini belirtti.

Aslına bakarsak yeni mobil sistem, geçtiğimiz yılın son aylarında yayımlanmış olmalıydı. Zira bu konuda açıklamalar mevcut iken Microsoft, ne yazık ki sistemi son aşamaya kadar getirememiş ve çıkış tarihini atlamıştı. Şimdilerde yaz ayları gelmeden kullanıcılara ulaşacağı iddia edilen sistemin elbette tam olarak ne zaman yayımlanacağı resmi olarak belli olmuş değil