5053873217 [email protected]

Son derece göreceli bir kavram olsa da, sistemin kullanıcıların bütçesini daha fazla zorlaması bekleniyor.

Gerekçe olarak, daha hızlı/verimli bir teknoloji kullanımı, cihazların internet kotalarının ve şarjlarının daha hızlı tükenmesini beraberinde getirecek.

Teknolojinin parasal bağlamda ek bir ücret yaratması beklenmese de, kullanıcıların tükenen internetin ardından daha fazla internete sahip olmaları için ek paketler almak zorunda kalmaları bekleniyor.

Ya da operatörler kota ve maliyeti arttırarak teknolojiyi lehlerine çevirebilecekler.

iphone

Bildiğiniz üzere günümüzde Avrupa 4G teknolojisini kullanıyor. Türkiye ise, 4G teknolojisine geçmeyi planladığı bir zamanda, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını takiben 4G yerine 4.5 G teknolojisine geçileceği belirtilmişti.

Avrupa ise 5G Teknolojisine yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor.

2020 yılından itibaren kullanıcılara sunulacağı ifade edilen 5G’nin 7.5 Gigabitslik bir hız sunacağı ifade ediliyor. Hatta kimi özel araştırmalarda 1 terabayt sınırının dahi zorlanabileceğinin altı çiziliyor.

Anlayacağınız 4.5 G Teknolojisi, Avrupa’nın üzerinde çalıştığı 5G Teknolojisinin çok uzağında olacak. Günü geldiğinde Türkiye’de bu çözümlere uyum sağlamak adına girişimlerde bulunur diye düşünüyoruz.

 

Tüm bu olumlu ve olumsuz yönleriyle 4.5 G, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren kullanıcılarla buluşacak. Teknolojinin pratikte hayatımızda ne gibi değişikler yaratacağını ise bu tarihten sonra deneyimleyebileceğiz.