5053873217 [email protected]

LG G5, çok kullanışlı bir özellikle geliyor. Sürekli açık ekran özelliği sunacak olan LG G5 modelinin, bu özelliğine dair detaylar haberimizde.

G5
LG G5 Ekranı Sürekli Açık Olacak
Geçtiğimiz hafta LG, yeni amiral gemisi telefonu G5’i 21 Şubat’ta gerçekleşecek olan MWC 2016’da tanıtacağını resmî olarak duyurmuştu. Cihaz hakkında hiçbir belirgin detaylar yayınlamayan LG, bugün telefonun “Always ON” isimli bir özelliğini duyurdu.

LG G5 Özellikleri – Ana Konu LG G5 Özellikleri – Ana Konu
LG’nin yeni amiral gemisi LG G5 modelini masaya yatırıyoruz. Peki, LG G5 özellikleri nasıl…
Bu özellik sayesinde kullanıcılar, gelen bildirimleri (cevapsız çağrılar, mesajlar, e-postalar vb.) görmek için bütün ekranı açmak zorunda kalmayacak.

Yeni bir özellik değil
Bu sürekli açık ekran özelliği, hâlihazırda bazı Motorola telefonlarda Active Display olarak, Google’ın son Nexus telefonunda da Ambient Display ismiyle var. Ayrıca büyük ihtimalle LG G5 ile aynı gün resmî olarak tanıtılacak olan Samsung Galaxy S7 ve S7 edge’de de bu özellik bulunacak.

LG’nin Facebook sayfasından resmî bir şekilde görmüş olduğunuz görsellerle duyurulan bu özellik, ekran kapalı olduğunda dahi saat, tarih ve bildirimleri görebilmenizi sağlayacak. Ancak bu durum, telefonun batarya ömrünü sorgulamanıza neden olabiliyor.
Genelde OLED ekranla gerçekleştirilebilen bu eylem, ekranın tümü aydınlatıldığında harcandığı kadar enerji harcamıyor. Ekrandaki beyaz piksellerin dışındaki siyah pikseller, neredeyse ekranın kapalı konumundaki duruma çok yakın. Bu da aslında pilden büyük oranda tasarruf etmenizi sağlıyor.

Görünüşe göre LG, uzun süredir ısrarcı olduğu IPS LCD ekranlar yerine OLED ekran kullanmaya başlamış. Çoğu rakibi, LG’nin bu konuda önündeydi.