5053873217 [email protected]

Evlilik programlarının gerçek yüzü; Psikoterapist Lütfü Kaan Özdemir, “Evlilik programları oyunculuk üzerine kurulu” diyerek istifa etti ve gerçekleri anlattı.

SEDA SAYAN

Akşam üzeri hemen hemen her kanalda bir evlilik progrramı var. Son yıllarda ekranlara demir atan bu programlar hakkında birçok iddia ortaya atılıyor ve eleştiri almaya da devam ediyor. İzdivaç programlarında görev alan Psikoterapist Lütfü Kaan Özdemir, perdenin arkasındakileri görüp istifa eden bir isim. “Evlilik programlarının psikoloğu” sıfatıyla bir anda ünlü olmasına rağmen Özdemir’i istifaya götüren süreç, ‘kurgu’yu ve etik dışı arka planı görmesiyle başladı.

Türk halkının vazgeçemediği “flört sürecini gözetleme” durumu, evlilik programlarının perde arkası, toplumsal psikolojiye yansıma biçimlerini içeriden bir isim olan Kaan Özdemir, Nokta’dan Armağan Çağlayan’a anlattı.

“20 yaşında oraya çıkan 5 ayrı kişinin farklı farklı motivasyonu vardır. Kimi meşhur olmak için çıkar. Zaten kimileri gerçekten evlenmek niyetiyle, kimileri meşhur olmak niyetiyle çıkıyor. Orada bir kameranın çektiği var, bir de set ekibinin yaptıkları var. Orada “cast” tan (oyuncu ajanslarından) gelenler var, reyting için yapılan ‘ekstra faaliyetler’ var.”

Bugüne kadar yapılmış hiçbir işten -popstarlar dahil- büyük star olmuş kimsenin olmamasını ‘umut’ olarak yorumlayan Özdemir programa çıkanları, “Çoğunluk itibariyle cahil kişiler açıkçası. Yapımcı ve yönetici dolaylı olarak aslında şunu vaat ediyor:

‘Seni meşhur edeceğim’ yani muhtemelen bunu konuşmuyorlar ‘seni meşhur edeceğim’ diye, ama meşhur olduktan sonra insanlara bir rol biçiliyor. 10 bin metreye çıkartıp bırakıyor seni” İfadelerini kullandı.