5053873217 [email protected]

Uluslararası basın, Peugeot 308’in uzun dönem dayanıklılığına Belchamp Test Pistinde tanık oldu Peugeot 308’in Uzun Dönem Dayanıklılığı

308

Lanse edildikten iki yıl sonra Peugeot 308 ve Peugeot 308 SW Avrupa C segmentinde üstün bir ticari başarı sergilediler. 2014 Yılın Otomobilini tercih eden ve uzun vadede memnun kalan müşterilerin sayısı günbegün artarken 2015 yılında Peugeot 308 Fransa’nın en çok üretilen otomobili olmayı başardı. Marka, uzun kilometreler yapmış Peugeot 308 otomobillerini denemek üzere 21 ülkeden 80 gazeteciyi Sochaux (Fransa) yakınlarındaki Belchamp Test Pistine davet etti. Uzun kilometreler kat etmiş Peugeot otomobillerini bizzat deneme fırsatı bulan gazeteciler böylece PSA Peugeot Citroen Grubu’nun tasarım ve dayanıklılığına tanıklık ettiler.

Peugeot 308’in benzersiz bir üretim ve ticari başarısı
Peugeot 308 ailesi; 114 bin adedi hatchback ve 105 bin adedi SW olmak üzere Avrupa’da gerçekleştirdiği 219 bin adetlik satış başarısıyla 2014 yılına oranla satışlarını yüzde 37 oranında arttırmayı başardı. Sadece hatchback versiyonu bile henüz üç yılı doldurmadan ilave bir yüzde 9 artış kaydetmiş durumda. Bu başarıda Peugeot Sport imzası taşıyan GT ve GTi spor versiyonları ile GT Line donanım paketinin payı büyük. Bu ileri teknoloji versiyonlar satışların yüzde 16’sını oluşturdu ve 308’in toplam üst gam satışlarının yüzde 40’ın üzerine çıkmasını sağladı. Bu sonuç markanın 2014 yılı ile kıyaslandığında kaydetmiş olduğu yüzde 9,4’lük artışa doğrudan katkı sağlıyor.

Avrupa genelinde yoğun bir taleple karşı karşıya olan Peugeot 308, 2015 yılında Fransa’nın en çok üretilen otomobili oldu. Geçtiğimiz yıl 243 bin adet Peugeot 308 ve 308 SW Sochaux tesislerinden çıkarken, bu rakam 2014 yılı ile kıyaslandığında üretimin yüzde 38 oranında arttığını gösteriyor. Tesis şu an için saatte 55 araç veya günlük 1.157 araç üretiyor. %70’in üzerinde yerlilik oranına sahip olan Peugeot 308 aynı zamanda markanın “Made in France Garantili” ibaresine sahip 5’inci aracı konumunda.

PEUGEOT 308 (2)

Geçtiğimiz Ekim ayında lanse edilen Peugeot Sport imzalı GTi sadece markanın en sportif ürünü olmakla kalmıyor, aynı zamanda markanın üst gam stratejisinin de bir parçasını oluşturuyor.

Kullanıcıların uzun dönem memnuniyeti
Tüketici üzerindeki uzun dönem kalite ve mükemmel uzun dönem performans algısı Peugeot 308’in büyük bir titizlikle ele alınan tasarımının en iyi kanıtı. Marka olarak uygulamakta olduğumuz yüksek kalite standartları bu projenin başından itibaren en önemli önceliğimiz oldu
Laurent Blanchet, Peugeot Ürün Direktörü

Kalite, 308 projesinin tasarım ve geliştirme sürecinin her aşamasında tüm ekibin üzerinde durduğu temel taşlardan birini oluşturuyor. Peugeot 308 lanse edilirken doğrudan sınıfının en tepe noktası hedeflendi. Peugeot 308’in 2014 Avrupa Yılın Otomobili seçilmesiyle, bu sonuç hem tüketici ve hem de meslek profesyonelleri tarafından teyit edilmiş oldu. Pazardan olumlu tepkiler alan Peugeot 308 satışa sunulduğu ilk yılda dünya çapında 30 kadar ödüle layık görülerek başarısını taçlandırdı. Diğer birçok özellikle birlikte bu ödüller aynı zamanda Peugeot 308’in yaşlanma ve güvenilirlik alanındaki mükemmeliyetini de gözler önüne serdi.

Grubun Kalite Yönetim Sistemi mükemmelliğe giden yolda bizlere ışık tutarken, sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyim 308 projesinin yüksek standartlara ulaşmasını sağladı.
Philippe Pelletier, PSA Kalite Direktörü

Lansmanından iki yıl sonra, yapılan müşteri araştırmaları sonuçları, iş amaçlı kullanımlar, basın test sürüşleri ve ekip içinde yapılan tüm testler, Peugeot 308’in uzun dönem kalite seviyesinin fabrikadan çıktığı ilk günkü seviye ile aynı olduğunu gösterdi. Yüksek kilometreler, hatta kötü kullanım koşullarında bile, Peugeot 308’in statik ve dinamik performansında herhangi bir kayıp yaşatmadı. Bütünü oluşturan her bir bileşenin ileri seviyede dayanıklılığının ve güvenirliliğinin elde edilen sonuçta payı büyük.

Basın mensuplarının test etme imkanı bulduğu Peugeot 308’lerin bir kısmı perakende müşterilerinin araçları diğer bir kısmı ise şirket aracı olarak kullanılan filo araçlar oldu . Araçların kilometresi 40.000 ile 100.000 arasında değişiyordu. Şirket aracı olarak kullanılan araçlar 60.000 ve üzerinde kilometreye sahipken çoğunlukla zor şartlar altında kullanılmış koşullarına sahipti. Basın mensupları özellikle 85.000 kilometreyi geride bırakan ve bozuk yolların yanı sıra aşırı sıcak ve aşırı soğuk iklimlerde de kullanılan hatchback gövdeli 308 PureTech 130 S&S BVM6 ile Peugeot’nun mükemmel uzun dönem performansını deneme imkanı buldular.

Basın mensuplarına Belchamp Test Pistinin yanı sıra ayrıca bir de; silindir testi, koltuk testi ve dayanıklılık gibi tasarımın farklı aşamaları test edildi ve tesis turu da yaptırıldı.

Peugeot bu etkinlikle müşterilerin kendisine göstermiş olduğu güvene layık olduklarını gözler önüne serdi. Bu kalite seviyesine ulaşmak için Peugeot 308’de uygulanan tüm süreçler gelecekteki Peugeot araçlarında da kullanılacaktır.