5053873217 [email protected]

O Ses Türkiye yarışması 2016 şampiyonu kim oldu hangi yarışmacı kazandı Aziz mi Emre mi?

TV8’de yayınlanan O Ses Türkiye yarışması 2 Şubat Salı akşamı büyük finalle ekranlara geldi. Pazar ve Pazartesi yayınlanan çeyrek final ve yarı finalleri başarıyla geçerek finale yükselen Aziz Kiraz, Tankurt Manas, Türkan Kürşad ve Emre Sertkaya Salı akşamı canlı yayında şampiyonluk için mücadele etti.

O SES

O Ses Türkiye finalinde kazanan ismin kim olduğu program boyunca yapılan sms oylamalarıyla belli oldu. Salı akşamı yayınlanacak finalde Gökhan ile Hakan’ın takımından Türkan Kürşad ve Emre Sertkaya, Ebru Gündeş’in takımından Tankurt Manas ile Hadise’nin takımından Aziz Kiraz yarıştı. Murat Boz ise tek yarışmacısı da yarı finalde elendiği için finalde mücadele edemedi. Yarışmacılar şarkılarını seslendirerek 4’lü elemeye çıktılar. Finalde yapılan ilk oylamada Aziz Kiraz, Tankurt Manas, Türkan Kürşad ve Emre Sertkaya’dan elenen isim rap şarkıcısı olan Ebru Gündeş’in takımından Tankurt Manas oldu.

Kalan 3 yarışmacı tekrar sahne alarak şarkı söyledi. Yapılan 2. oylamada ise 3 yarışmacı arasından elenen diğer isim Gökhan ile Hakan’ın takımından Kıbrıslı genç yarışmacı Türkan Kürşad oldu. Böylece ikili finale Hadise’nin takımından Aziz Kiraz ile Gökhan ve Hakan’ın takımından Emre Sertkaya kalmış oldu.

SMS oylaması sonucunda ikili finale kalan Aziz Kiraz ve Emre Sertkaya için yeniden oylama yapıldı. O Ses Türkiye’nin bu seneki birincisi Gökhan ve Hakan’ın takımından Emre Sertkaya oldu.