5053873217 [email protected]

Zahide Yetiş, 3 Şubat 2016 sabah saat 11:10’da ünlü Onkolog Erkan Topuz’u 3G ile canlı yayına bağlandı. Kanser ve uzun yaşam süresi ile görüşlerini bildiren Erkan Topuz metforminin olumlu etkilerinden bahsetti.

Amerika’da etkin bir şekilde kullanıldığını, 100 yıllık ortalama yaşamı 120 yıla çıkardığını söyledi.

erkan topuz

Peki nedir Metformin?

İlk defa 1920’lerde kullanılmaya başlanmış,sonraları faydası farkedilemediği için bir süre unutulmuş,1950’lerin sonunda bir daha ortaya çıkmış bir ilacın patenti çoktan sona ermiş.  Şu anda bir kaç jenerik ilaç üreten firma dışında kimse üretmiyor bu molekülü. Şimdi hangi ilaç firması çıkar da bu ilaçtan para kazanmaya kalkar? Para kazanmadığı ilacı hangi ilaç firması tanıtır? İlaç firmalarının tanıtmadığı ilacı hangi doktor yazar? Doktorun reçetelemediği ilacı hangi hasta kullanır veya doktora bu ilaç da nedir diye sorar?

Kas dokusunun insüline duyarlılığını arttırdığı için vücut geliştirmeyle ilgilenenlerin de kullandığı bir maddedir. yani kaslardaki reseptörlerin hissizleşmesini geciktiren bir etkiye sahip. kaslar normalde alabileceğinden daha fazla protein ve karbonhidratı tutabiliyor. Ancak testosteronu azaltabildiğine dair araştırmalar da var temkinli olmak lazım. en mantıklı kullanım şekli kürle beraber sanırım zira kür kullanılırken üretilen testosteron her türlü azalıyor zaten.