5053873217 [email protected]

Rezan Has Müzesi “Urartu Takı Koleksiyonu” ve seçkin eserlerinden bazılarını Google Cultural Institute ile online olarak yayınlıyor.

rezan has müzesi

Rezan Has Müzesi’nin 250’den fazla eseri bugünden itibaren, Google Cultural Institute ve Rezan Has Müzesi arasındaki işbirliği çerçevesinde online olarak ziyarete açılıyor. Bu yeni online sergi sayesinde ziyaretçiler; Urartu takı sergisinde yer alan ve Gigapixel çekimi de yapılan 228 figürlü, mitolojik yaratıklar, askerler, savaş arabaları gibi muhteşem detaylara sahip bronz erkek kemeri ile yine bronzdan, aslan ve balık figürleri ile çevrelenmiş ziyafet sahneli kadın kemerini görme fırsatı yanında “Neolitik’ten Selçuklu’ya Sessiz Tanıklar” koleksiyonuna ait çarpıcı eserleri de detaylı bir şekilde inceleme fırsatı bulabilecekler. Ayrıca, Google’ın Street View uygulaması ile yaptığı ayrıntılı çekimi ile sanal olarak müzede tur atılabilecek.

Rezan Has Müzesi’nin keyifli ve tam bir bilgi hazinesi ortamı, google.com/culturalinstitute ile ziyaretçilerin sadece birkaç tık ötesinde olacak!

Ultra-Yüksek Çözünürlükle Her Şey Daha da Net

Toplamda 228 figüre sahip göz alıcı Urartu kemerinin çıplak gözle zor seçilebilen etkileyici detayları Gigapixel teknolojisi sayesinde çarpıcı bir netlikle görülebilecek. Bu yeni teknoloji, çekilen görüntünün olabilecek en yüksek çözünürlüklü halini sunuyor. Ziyaretçiler bu sayede çıplak gözün görebileceğinin çok ötesinde, her bir küçük ayrıntının müthiş bir netlikte ortaya çıktığı sıra dışı bir görsel deneyim yaşayacaklar.

Street View ile Görsel Tur

Street View özelliği ile Rezan Has Müzesi ziyaretçileri, müzede diledikleri gibi dolaşıp müzenin büyülü atmosferini ve etkileyici eserlerini yakından bakarak görebilecekler.

Street View teknolojisi ile ziyaretçiler, 360 derece dönüşlü kamera ile kare kare çekilen ve daha sonra birleştirilen görüntüler eşliğinde dünyanın, restore edilmiş ve sergilenen en kapsamlı Urartu Takı Koleksiyonlarından biri de dâhil üç galeriyi gezebilecekler. Şimdiye dek düzenlenmiş sergilere ait katalogların rahatlıkla incelenebildiği bölüm ve Kadir Has Üniversitesi’nin değerli kurucusu Sayın Kadir Has’a adanmış anı ve saygı köşesi de, Street View özelliği ile ziyaretçilerin masa başında detaylarıyla gezebilecekleri bölümlerden.

Online Sergiler

Rezan Has Müzesi’nin uzmanlarınca hazırlanan ve online olarak yayınlanan sergiler, Urartu Takı Koleksiyonu sergisi ve Neolitik Dönem ’den Selçuklu Dönemi’ne dek uzanan zaman aralığındaki eserleri kapsayan “Neolitik’ten Selçuklu’ya Sessiz Tanıklar” sergisinden eserler, Anadolu’nun kadim geçmişinden öyküler anlatıyor.

Anadolu’nun Neolitik Döneminden bir mermer idol, coğrafyanın insan betimleme geleneği, dönem insanının inanç ve düşünce biçimleri ile ilgili ipuçları veriyor.
Yine Anadolu’dan, bu kez Roma Döneminden, zamanında küvet olarak kullanılmış olan bir lahit teknesi, günümüz insanı ile geçmişte yaşayanların nasıl da benzer keyif ve sağlık kodlarına sahip olduklarını anlatıyor.
Urartu Döneminden bir grup bronz süs iğnesi, Urartu insanının zevklerini, gösteriş ve süslenme geleneklerini bizlerle paylaşıyor.
Rezan Has Müzesi Danışma Kurulu Başkanı Ahu Has “Kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarma yükümlülüğümüzün bilinci ile oluşturduğumuz koleksiyonumuzun emanetçileri olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bilim dünyasına olduğu kadar, topluma tanıtılması açısından da önemli olduğunu düşündüğümüz bu eserleri ilk defa paylaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Rezan Has Müzesi

Rezan Has Müzesi’nin kültür ve sanat dünyasına girişi, 11. Uluslararası Doğu Halı Konferansı’nın açılış sergisi olan “Zamansız Sadelik” ile 2007 Mayıs’ında gerçekleşmiştir. 2007 yılından bu yana aktif müzecilik anlayışı doğrultusunda özgün sergiler ve kültürel etkinlikler düzenleyen Rezan Has Müzesi, günümüzden yaklaşık 9.000 yıl öncesinden Selçuklu Dönemine dek kesintisiz bir kronoloji takip eden arkeolojik eser koleksiyonunun yanı sıra 2009 yılında Cibali Tütün Fabrikası’na ait belge ve objeleri bünyesine katarak koleksiyonunu zenginleştirirken, 17. yüzyıla tarihlenen Osmanlı yapı kalıntısı ve 11. yüzyıl Bizans su sarnıcı ile geçmişi geleceğe bağlayan bir müze mekândır.

Google Cultural Institute

Google Cultural Institure ve işbirliği yaptığı kurumlar, dünyanın kültürel hazinelerini, internet kullanıcılarının parmak uçlarına taşıyor! Google Cultural Institute bu proje ile 1000’den fazla kültür kurumu ile çalışarak toplamda 6 milyon fotoğraf, video, yazma ve diğer sanat, kültür ve tarih belgelerini derlemiş oldu. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Rezan Has Müzesi Koleksiyonu’ndan Urartu Takıları

1.100 parçalı Urartu Takı Koleksiyonu sergisi, Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nde devam ediyor.Sergi, yoğun ilgi nedeniyle Ekim 2016 tarihine kadar uzatıldı.

Doğu Anadolu’nun özgün uygarlıklarından Urartulara ait ve saray atölyelerinde üretildiği anlaşılan takılardan oluşan koleksiyonda; MÖ 8. ve 7. yüzyıla ait süs iğneleri, yüzükler, küpeler, bilezikler, fibulalar, kemer ve kemer parçaları, adak levhaları, pazıbentler, boyunluklar, kolyeler, saç spiralleri ve pektoral gibi eserler yer alıyor.

Sergi: Rezan Has Müzesi Urartu Takı Koleksiyonu

Yer: Rezan Has Müzesi Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, Cibali /Fatih

Ziyaret saatleri: 09:00-18:00 (Yılbaşı, dini ve resmi bayramların ilk günü hariç)