5053873217 [email protected]

Volkswagen yeni Tiguan için ön satışları başlattı ve pazarlama kampanyasının bir sonraki aşamasına geçti. Kampanya özellikle tasarıma, bağlanabilirliğe ve sürüş yardım sistemlerine odaklanıyor. Slogan ise “Tüm alanlara erişim”. Bu slogan ile sadece yeni Tiguan’ın offroad karakterine gönderme yapılmıyor, aynı zamanda online bilgiye sürekli ulaşım sağlayan bağlanabilirlik özellikleri vurgulanıyor. Kompakt SUV’nin ikinci nesli özellikle sosyada güçlü şekilde varlık gösteriyor. Yeni Tiguan’la ilgili detaylar ilk olarak Eylül 2015’te modelin IAA’da dünya prömiyeri yapıldığında açılan mikro sitesinde yayınlanıyor.

vw tiguan 2016
Volkswagen Pazarlama İletişimi Şefi Anders Sundt Tiguan ile ilgili şunları söylüyor: “Yeni Tiguan boyutları ve güçlü duruşuyla çok etkileyici. Tüm alanlara erişim sloganı modelin görünümüne de atıfta bulunuyor. Geçen Eylül ayında dünya prömiyeri yapıldı, bu ay ön satışlara başlıyoruz, piyasaya çıkış ise Nisan ayında gerçekleşecek. Bu oldukça uzun bir zaman dilimi ve bu kadar uzun süre dikkat çekici bir kampanya yürütmek zorlu bir iş”.

Mikro site (www.tiguan.com) Eylül ayında açıldı ve kampanya boyunca açık kalmaya, yeni haberler paylaşmaya devam etti. Sitede müşteriler otomobilin tasarımı, bağlanabilirlik özellikleri ve sürüş yardımı sistemleri ile ilgili bilgi alabiliyor, konfigüratör yardımı ile hayallerindeki otomobili kişiselleştirebiliyor. Dahası, sitede bir video yeni Tiguan’ın özelliklerini tanıtıyor. Videoda net, yapılandırılmış elementlerin ve orantıların otomobile erkeksi ve dikkat çekici bir dokunuş kazandırdığından söz ediliyor, etkileyici tasarımın fonksiyonellik ve duyusallık arasında denge kurduğu belirtiliyor.

Sosyal medya kanallarında yeni paylaşımlar kampanyanın ikinci aşamasında da yapılmaya devam edilecek. Yayınlanan videolar ve fotoğraflarda yeni Tiguan’a mizahi bir bakışla yaklaşılıyor. Reklamlardaki ana karakterler piyasaya çıkış finalinde yeniden görünecekler. Mikro site tamamen kampanyaya odaklı şekillendiriliyor ve model piyasaya çıktığında site içerikleri de tamamlanmış olacak.

Firma yetkilileri sosyal medya sayesinde hedef gruplara mükemmel şekilde uyumlu paylaşımlar yapabildiklerini, dijital platformların geleneksel reklam kampanyalarına göre çok daha avantajlı olduğunu vurguluyor.

Yeni Volkswagen Tiguan’ın reklam kampanyası Hamburg merkezli Grabarz & Partner firması ile işbirliği içinde yürütülüyor. İşte kampanyanın görsel;