5053873217 [email protected]

WhatsApp, 2014’te Facebook tarafından dudak uçuklatacak rakamlara satın alınmıştı. Ancak bu yeni ikili, satın alma işleminden sonra bile büyük oranda ayrı tutulmuştu. Anlaşılan o ki, bu durum yakında değişecek.

whatsapp
WhatsApp, gelen tepkiler üzerine ücretli sürümden geri adım attı. Artık herkes WhatsApp’ı…
Javier Santos isimli bir Android geliştiricisi, WhatsApp’ın beta sürümünde yeni özellikleri meydana çıkardı. Bu özelliklerin içinde kullanıcıların hesap bilgilerini Facebook ile paylaşma seçeneklerinin olduğu görülüyor. Yayınlanan ekran görüntülerine göre, bu durumun amacı Facebook deneyimini daha iyi kılmak gibi görünüyor.

16-01/24/whatsapp-facebook-hesap-bilgileri-paylasma-1453637993.jpg

Durum açıkçası çok şüpheli görünüyor. Facebook’un, söz konusu WhatsApp kullanıcısının Facebook deneyimini nasıl geliştireceği merak uyandırıyor.

Büyük bir kesim, bunu Facebook’un kullanıcılara daha uygun reklam yayınlama stratejisinin yeni bir adımı olarak görüyor. Zira bilindiği üzere WhatsApp yıllık ücret alma planından vazgeçti ve uygulama içerisinde üçüncü parti reklamlar koymamaya dair söz verdi. Bu yüzden Facebook’un bu hamlesi yeni ve kullanıcıları rahatsız etmeyecek şekilde bir para kaynağı oluşturma çabası olduğu düşünülüyor.

Bu olumsuz düşünceler bir yana, kullanıcıların bu özellik sayesinde Facebook arkadaşlarını WhatsApp’a bağlama konusunda bir adım kat edilebileceği de ihtimaller arasında. Bu sayede Facebook da daha çok site trafiğine sahip olacak.

WhatsApp ayrıca güvenlik ve gizlilik konusunda büyük bir adım atmış olarak da görünüyor. Yeni bir özellik olarak ayrıca WhatsApp konuşmalarının ve sohbetlerinin baştan sona şifrelenebilme seçeneği getirilmiş. Bu sayede kullanıcılar konuşmalarının güvenli bir bağlantıda yapıldığına emin olacaklar.