5053873217 [email protected]

Tiguan GTE bu donanım ve makyajla benim diyen arazi taşıtlarına meydan okuyacak.

İŞTE ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLER

Tahrik sistemi – şarj edilebilir hibrit ve dört çeker tahrik sistemi 4MOTION. Tiguan GTE Active Concept, turboşarjlı direkt enjeksiyon benzinli motoru (TSI, 110 kW / 250 Nm) ve iki elektrik motoruyla (ön 40 kw / 220 nm, arka 85 kw / 270 nm) gösteriyor ki, hibrit tahrik sistemi (sistem gücü: 165 kw / 225 ps) arazi koşullarında aracın dört tekerleğine de kendinden emin ve kuvvetli bir şekilde hareket veriyor. Volkswagen’deki adıyla 4MOTION olarak da bilinen 4 çeker tahrik sistemi, çekişi arttırarak normal yollarda da aktif güvenliğe katkıda bulunuyor. Tahrik sistemi bileşenleri, Tiguan GTE Active Concept’te kullanılan şanzıman hibrit kullanım için özel olarak tasarlanan 6-ileri çift kavramalı DSG olup, öndeki elektrik motoru aktarma kutusuna entegre edilmiş halde bulunuyor. Elektrikli ve içten yanmalı motorlar bir yana 4MOTION şarjlı hibrit tahrik sisteminin diğer bileşenleri ise TSI üniteyle veya dış kaynaklardan şarj edilebilen yüksek gerilimli lityum iyon pil (enerji kapasitesi: 12.4 kWh), öndeki motor için güç elektroniği ünitesi ve arkadaki motora entegre edilmiş ikinci bir güç elektroniği ünitesi ve de bir şarj cihazı.

tiguan

Tahrik modları – Arkadan tahrikli ve dört çeker. Tiguan GTE Active Concept Sürüş programı ve çekiş moduna göre ya arkadan tahrikli ya da dört tekerlekten tahrikli olabiliyor. Varsayılan ayar olarak araç daima elektrikle yani sıfır emisyonlu E-mode da çalışıyor. Eğer piller yeteri kadar şarj edilmişse arkadaki elektrik motoru aracı kendi başına götürebiliyor. Enerji tasarrufu yapmak üzere TSI ve öndeki elektrik motorunun aktarma organlarıyla bağlantısı kesiliyor ve motorlar kapatılıyor, böylece Tiguan GTE Active Concept arkadan itişli bir araç haline geliyor. Bununla beraber, ister sürüş koşullarının ihtiyacına göre ister sürücünün manuel müdahalesiyle, ilgili durumlarda öndeki elektrik motoru saniyesinde devreye giriyor. Ve şimdi de Tiguan TGE Active Concept, sıfır emisyonlu, motorlarının gücünü lityum iyon bataryadan aldığı dört çeker bir araca dönüşüyor. Konsept araç, benzinli motora ihtiyaç duyana dek 35 kilometre mesafe katedebiliyor. E-mode aktifken de Tiguan 120 km/h maksimum hıza sahip oluyor.

Elektrikli kardan mili. Eğer pilin şarjı yeteri kadar dolu değilse ve sistem arka akstaki elektrik motorunun öndeki elektrik motoru ve benzinli motor tarafından desteklenmesini istiyorsa (dinamik yol tutuş gerekçesiyle veya arazi modunda) TSI motor çalıştırılıyor ve devreye sokuluyor(Hibrit mod). Bu durumda öndeki elektrik motoru arkadaki elektrik motoru için bir jeneratör görevi görüyor. Arka aksı sürmek için gereken enerji mekanik olarak değil de kablolar üzerinden aktarıldığından “elektrikli bir kardan mili” ‘nden söz ediyoruz. Tiguan GTE Active Concept, bataryanın enerji seviyesine göre TSI ve/veya elektrik motorlarını otomatik olarak kullanabilmekte.

 

Sürüş programları: Yol, Kar, Şarj, Batarya Saklama, Arazi. Çevir/bas butonlu yeni 4MOTION Active Control ünitesi orta konsolun altına konumlandırılmış. Sürücü bu butonu mevcut 5 adet sürüş programından birini seçmek için kullanabilir: Yol (Eco, Spor, Konfor, Normal veya Kişisel), Kar, Şarj (sürüş esnasında pil şarj ediliyor), Batarya Saklama (pil şarjını sabit tutuyor) ve Arazi (Kaya, Çamur&Kum veya Çakıl). Tiguan’ın sürücüsü yuvarlak düğmeyi sola çevirdiğinde Yol, Kar, Şarj veya Batarya Saklama gibi normal yol koşullarında kullanılacak olan programlar aktif edilebiliyor. Arazi görevlerindeyse 4MOTION Active Control sistemi tek bir hamleyle yardımcı sistemleri belirli sürüş şartlarına saniyeler içinde adapte ediyor, bu da güvenlik açısından başka bir fayda demek. Aynı uygulama karlı yol koşullarında güvenliği en iyi duruma getiren Kar programı için de geçerli.

Tahrik modları: Hibrit, E-Mode, GTE. E-mode ve GTE modu orta konsoldaki birbirinden ayrı bulunan butonlar tarafından aktif ediliyor. Sürücü E-mode veya GTE-mode butonuna iki defa bastığında araç tekrar Hibrit moda dönüyor. Bahsettiğimiz gibi Tiguan GTE Active Concept, Hibrit ve E-moddayken hem arkadan tahrikli hem de dört çeker olara çalışabiliyor. Aşırı dinamik olan GTE modundaysa araç otomatik olarak dört çeker moduna geçiyor. GTE modu şarj edilebilir tüm Volkswagen hibrit araçlarda, kendisini rakiplerinden ayıran bir özellik. Aktarma, gaz pedalı ve direksiyon karakteristiği farkedilir ölçüde daha dinamik ve TSI motorun ayarlamaları daha performans odaklı. Ek olarak, GTE modundayken ve dip gaz yapıldığında turboşarjlı benzinli direkt enjeksiyonlu motor ve elektrik motorları beraber çalışıyor. Bu da sistemin 165 kW / 225 PS’lik mevcut gücünün kullanılabilmesini sağlayarak Tiguan GTE Active Concept’i 193 km/h maksimum hıza ulaştırıyor ve 0-100 km’ye 6.4 saniyede çıkıyor. Belirli sürüş şartlarına göre SUV araç yalnızca TSI motoru kullanabiliyor veya Yokuş aşağı inişte / Rejeneratif Frenleme yapan hibrit moda geçebiliyor.

 

Coasting (boşta) fonksiyonu. Sürücüler ayaklarını gaz pedalından çektiğinde eğer bataryalar yeteri kadar şarj edilmişse, içten yanmalı motor ve diğer tüm motorlar kapatılarak aktarma organlarıyla olan bağlantıları kesiliyor. Buna “boşta” deniyor. Bu esnada hiç emisyon üretilmiyor.

 

Rejeneratif frenleme. Sürücüler ayaklarını gaz pedalından çektiğinde veya fren yaptığında eğer bataryalar yeteri kadar şarj edilmemişse, iki elektrik motoru da jeneratör gibi davranarak frenleme esnasındaki açığa çıkan enerjiyi lityum iyon pili beslemek üzere kullanıyor. Bu durumda TSI motor da devre dışı kalıp bağlantısı kesiliyor.

 

TSI ile sürüş. Benzinli motor tek başına aracı götürürken, konsept araç sadece önden tahrikli bir taşıt oluyor. Ayrıca Tiguan GTE Active Concept, 1.4 litrelik silindir hacmine sahip olan motordaki turboşarj ve direkt enjeksiyonlu verimli teknoloji sayesinde yakıtta çok tutumlu.