5053873217 [email protected]

a9

Samsung, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni Galaxy A serisiyle herkesin beğenisini toplamıştı. Ortalama fiyatlarına rağmen, üstün performans ve premium tasarım sunan bu yeni seriye bir model daha eklenecek.

Samsung’un bu seriye ekleyeceği yeni telefon, Galaxy A9 Pro olabilir. Galaxy A9’dan daha güçlü donanım özelliklerine sahip olması beklenen  Pro modeli, fiyat olarak amiral gemisi telefonlarla denk bir seviyeye gelecek.

Galaxy A9 modelinde 6 inç boyutunda Full HD çözünürlüğe sahip bir ekrana yer veren Samsung, Galaxy A9 Pro’da daha yüksek çözünürlüklü bir ekran tercih edebilir. Halihazırda büyük bir phablet olan Galaxy A9’un Pro modelinde ise ekran boyutunun aynı kalacağını tahmin ediyoruz.

Galaxy A9 (2016) modelinde öne çıkan özelliğin bataryası olduğunu videolarda ve canlı yayınlarda belirtmiştik. Bu modelde 4000mAh kapasitesinde bataryaya yer veren Samsung, Galaxy A9 Pro modelinde daha da büyük bir bataryayla karşımıza çıkabilir.

Galaxy A9 (2016) özellikleri
6 inç boyutunda Full HD bir ekrana yer verilen Samsung Galaxy A9 (2016), gücünü sekiz çekirdekli Snapdragon 652 yonga setinden alıyor. Adreno 510 grafik birimine sahip olan yeni Galaxy A9, 3 GB RAM ile destekleniyor. Kutusundan Android 5.1.1 Lollipop sürümüyle çıkan telefon, enerji ihtiyacını 4000mAh bataryasından karşılıyor.

13 megapiksel çözünürlüğünde ana kamera ve 8 megapiksel çözünürlüğünde öz çekim kamerasına sahip olan Galaxy A9, optik görüntü sabitleme ve LED flaşıyla beraber güzel bir kamera performansı sunuyor.