5053873217 [email protected]

Alejandro G. Iñárritu’nun son filmi ‘Diriliş’teki başarılı performansıyla kariyerinde beşinci kez ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında Oscar’a aday olan Leonardo DiCaprio’nun bu kez heykelciği alıp alamayacağı, son günlerin en merak edilen konularından biri.revenant

leonardo dicaprio diriliş

DiCaprio filmin can alıcı sahneleri için saatler süren makyaj sonucu kamera karşısına geçti.

Leonardo DiCaprio, filmde işte bu zorlu sınavlardan geçen, şimdiki Montana, Kuzey ve Güney Dakota’yla Nebraska arasındaki topraklarda dondurucu kış soğuğuna rağmen gerektiğinde çiğ et yiyerek ayakta kalmaya çabalayan Hugh Glass’ı canlandırıyor. Boz bir ayının pençe darbeleriyle ölümün kıyısından dönen ve boğazından yaralandığı için konuşmakta da güçlük çeken bu karakter, aslında Akademi’nin aradığı ve ödüllendirdiği türden bir performans için DiCaprio’ya fırsat sunmuş.

 

Akademi sadece onun performansına değil, filmin başka unsurlarına da odaklandı ve ‘Diriliş’ tam 12 dalda Oscar’a aday gösterildi. Akademi’nin bu nedenle filmi favori gösterdiği bir gerçek olsa da, DiCaprio’nun çok güçlü bir kanıyla Oscar alacağı beklense de, 42 yaşındaki aktörün Oscar alıp alamayacağını ancak 28 Şubat gecesi görebileceğiz!