5053873217 [email protected]

Hande Ataizi’nden Tartışma Yaratacak Asgari Ücret Çıkışı

Milliyet yazarı Songül Hatısaru, oyuncu Hande Ataizi’yle enflasyon rakamları üzerine ilginç bir sohbet gerçekleştirdi. Oğlu 16’ncı ayına giren Hande Ataizi, çocuk kıyafetlerinin pahalılığından yakındı.

Asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarılmasına da değinen ünlü oyuncu, bu şartlarda dizi sektöründe her zaman ekmek yiyeceklerini belirterek, “Asgari ücret 5 bin TL’yi bulmadığı sürece biz bu sektörden daha çok ekmek yeriz” dedi.

İşte Ataizi’nin kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar;

Diziler neden bu kadar çok revaçta, çok izleniyor?

“İşin bir arz bir de talep yönü var. Para kazanılıyor, yapımcılar iyi para kazanıyor dizilerden. E öyle olunca şimdi tabii herkes dizi işine girdi. Nasıl bir ara borsaydı, bir ara mühendislikti, şimdi yapımcılık moda oldu. Öte yanda ise talep var. Çünkü insanlar artık evde oturuyor. İnsanların eğlencesi artık televizyon oldu. Alım gücü azaldı, bir ailenin dışarı çıkmasının maliyeti çok yüksek. Bir baba çocuklarını alacak sinemaya gidecek.

100 TL sinema parasını verdi, e orada kalmıyor ki çocuk tatlı görecek isteyecek, dondurma görecek isteyecek. Yarım yamalak yapmaktansa, çocuğun isteğini gerçekleştirememektense çıkmıyor evinden dizi izliyor. 1.300’le ev geçindiren adam ne yapabilir, dışarıya nasıl çıkabilir! Asgari ücret 5 bin TL’yi bulmadığı sürece biz bu sektörden daha çok ekmek yeriz.

Enflasyon şaştı, 5 beklerken 9’a yaklaştı. Sizin evde durum ne?

  
Bizde Leon enflasyonu esiyor. Bez, mama, kitap, derken evin bütçesinde baş köşeye kuruldu onun ihtiyaçları. İnsanlar, biz sanatçı olduğumuz için bunlar alışveriş yapmaz, ekmeğin, biberin, domatesin fiyatını bilmez diye düşünüyor. Ama 18 yaşımdan beri tek başıma yaşıyorum, evin ekonomisinden de hep tek başıma sorumlu oldum. İnsan tek başına yaşayınca ister istemez, elindeki sınırlı bütçenin hesabını yapmak zorunda kalıyor. Eğer alışverişe ben değil evdeki ablamız çıkıyorsa arkasından defalarca sesleniyorum, bak bebek bezinin 64 adetli olanını al, o 49 lira, daha ucuza geliyor diye. Paranın kıymetini bilen biriyim. Cimrilik boyutunda asla değilim ama tutumluyumdur.