5053873217 [email protected]

Bergüzar Korel, güzelliğin evrimini objektif karşısında farklı dönemden 6 kadını canlandırarak gözler önüne serdi. Korel, MediaCat dergisinin bu özel prodüksiyonu için Mehmet Turgut’a poz verdi.

bergüzar korel1

Bergüzar Korel, MediaCat’in geleneksel yılbaşı kapağının bu yılki yüzü oldu. Ünlü oyuncu, güzellik kavramının işlendiği özel sayı için Antik Yunan’dan Mısır’a, Victoria dönemi İngilteresi’nden geyşaya, 20’lerden 50’li yıllara ait altı farklı kostümle poz verdi.

bergüzar korel2

Bergüzar Korel’i geyşa yapabilmek için de özel bir makyaj uygulandı.

bergüzar korel3

Korel çekim sonrası kadın ve güzellik üzerine soruları yanıtladı: “Her dönemin güzellik anlayışının farklı olduğu bir gerçek ama bana göre güzelliğin anlamı zarafet olduğu için 1920’lerden başlayarak 40’lara kadar devam eden dönem, kadının en zarif göründüğü yıllardır. Güzellik denince benim aklıma ilk gelen içten bir gülümseme ve samimiyet. Gözlerinin içi gülen, özgüvenli ve samimi bir kadının hayatta başaramayacağı bir şey olmadığını düşünüyorum.”

Bergüzar Korel, 50’li yılların saç, makyaj ve kostümleriyle…

Röportajda, kadınların son yıllarda güzellik uğruna hayatlarını riske attığı gerçeğine de değinildi.

bergüzar korel4
Bergüzar Korel, Antik Roma dönemine ait kostümler içinde poz verdi.

bergüzar korel5

Ünlü oyuncunun, “Anoreksiya, bulimia, depresyon, estetik bağımlılığı gibi birçok sorunla karşı karşıya kalabiliyoruz. Sizce güzelliğin bir mesele haline gelmemesi için neler yapılmalı?” sorusuna yanıtı ise şöyle oldu: “ Güzelliğin mesele haline gelmemesi bence daha özgüvenli bir kadın olmaktan geçiyor. Sanırım kendinin farkında olmak, kendine güvenmek, tüm hataların ve doğrularınla kendini olduğun gibi sevmek güzelliği mesele haline getirmekten uzaklaştırabilir bizi.Sosyal medyadaki nofilter (filtresiz) hashtag’inin bile doğallığın çok dışında olduğunu düşünüyordum. Orada yine bir kendini gösterme ve bilgi verme çabası var gibi.Doğalsan zaten doğal görüneyim gibi bir derdin olmaz ya da bunu enformasyon olarak vermezsin bence. O yüzden güzellik konusunda henüz kendini bulamamış bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum.”

Ünlü oyuncu, konsept gereği Kleopatra kılığına da büründü.

Victoria dönemi İngilteresi’nin kostümleri, Bergüzar Korel’i bir tablo yüzü haline getirdi.

bergüzar korel6
Bergüzar Korel, bu karede saçaklı elbisesiyle 20’lerin Çarliston dansçıları gibi görünüyor.