5053873217 [email protected]

Kardiyalog Prof.Dr.Canan Karatay ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş’ın öncülüğünü yaptığı Çocuğuma Şeker Verme kampanyası başladı. Canan Karatay ve Ümit Aktaş’ın sloganlarla başlattığı kampanya şekerin zararlar ile ilgili 7 den 70 e bir bilgilendirme kampanyası olarak karşımıza çıkıyor.

ŞEKER
Sağlıklı Yaşıyoruz ekibi, kampanyayı başlatırken, öğretmenlerin, hekimlerin ve aile büyüklerinin çocuklara şeker vermemeleri istendi. Şekerin çocuklar için ödül olmadığını anlatan Fitoterapi Uzmanı Dr.Ümit Aktaş,” Özellikle ülkemizde sağlık personeli ve öğretmenlerin çocuklara sık sık şeker verdiğine şahit oluyoruz. Çocuğuma Şeker Verme kampanyasını bu yüzden başlattık. Çocuklara verilen şeker ödül değildir. Zehirdir. Onun için özellikle meslektaşlarımız, doktorlara, öğretmenlerine sesleniyorum Çocuğunuza şeker vermeyin. Şeker yerine kalem verin, defter verin. Çocuğun kitap verdin okumasını sağlayın. Elinin kalem tutmasını sağlayın. Şeker zehirdir. Çocuğuma şeker vermeyin” dedi
. Şekerin çocuklar da bağışıklık sistemini bozduğunu anlatan Kardiyalog Prof.Dr. Canan Karatay da,” Çocuklarımıza hiçbir zaman şeker vermeyeceğiz. Anneler, babalar, teyzeler, halalar, büyük anneler, büyükbabalar, lütfen çocuklara ödül olarak şeker vermeyin. , Hekimlere de sesleniyorum. Lütfen çocuklara şeker vermeyeceğiz. Çocuklarımızı küçük yaşta şeker tadıyla buluşturmazsak sağlıklı bir şekilde büyürler. Şeker çocukların bağışıklık sistemlerini yıkıyor. Bağırsak sistemini bozuyor. Ve de şeker aynı zamanda çocukları hiperaktif yapıyor. Şeker aynı zamanda çocuklara dikkat dağınıklığı yapıyor. Bu nedenle çocuklara ödül olarak kesin ha, kesin olarak şeker vermememiz lazım. Çocuklara ödül vermeyecek miyiz? Çocuklara ödül olarak kalem, kağıt, çok güzel zehirsiz boyalar ve aynı zamanda da çok güzel kitaplar verilebilir” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=hAtB5Zmk3NY