5053873217 [email protected]

Kanser hastalığına yakalanan Bahar Öztan: Zafer işareti yaparak girdim ameliyathaneye. Ama sonrası çok kötü, çok acılıydı. 19 gün yoğun bakımda kaldım.

GAMZELİ

Yeşilçam’ın ‘Gamzeli Güzel’ lakaplı oyuncusu Bahar Öztan şu sıralar hayatının en zor günlerini geçiriyor. Öztan, üç ay önce karnındaki şişlik şikayetiyle hastaneye başvurdu, doktorların yumurtalık kanseri tanısı karşısında şoke oldu. Vakit kaybetmeden ameliyata alınan Öztan, dün istirahat etmeye çekildiği evinde Hürriyet’e konuştu.

İlk olarak şikayetleriniz ne zaman başladı?

– Eylülden beri bu hastalıkla uğraşıyorum ben. İlk olarak ‘midenizde gaz var’ dediler. Hamile gibi bir şişkinliğim oluştu, artık gazdan da öte bir şey dedim. İlk doktor gaz dedikçe ben araştırmalar yapmaya başladım. Bilinçli bir hastaydım ben. Doktora bile giderken tahlillerim hazır gittim. Bir sonrakinde enfeksiyon çıktı. Ama ben yine inanamadım. Verdikleri ilaçları aldım, birkaç gün içtim ama nafile. Şişlikten sonra bu sefer ağrım başladı. Ağrıdan duramayınca başka doktora gittiğim. Ultrasona soktu beni ve rahmime yakın bir yerde bir sıvı bulundu.

Bulunan sıvı tam olarak neydi?

Organların biri görevini yapamadığı zaman, bir sıvı bulunur. O salgılanan sıvı da asit. Asit organa zarar vermeye başlar.

lk konulan teşhis neydi?

– Teşhis koymadan önce tüm organlarımı tek tek aradılar. Böbrek, pankreas, ciğerlerim… Hepsi tertemiz çıktı. Artık temiz çıkması beni sevindirmiyordu. “Temiz çıktıkça zaman geçiyor, ne bu” düşüncesi beni yiyordu. En son akla gelen jinelokog oldu. Ultrasona girdim. Son olarak patolojiye gönderdiler sıvıyı. Sonunda yumurtalık kanseri tanısı kondu. Maalesef demedim hiçbir zaman. Çok daha geç bulunabilirdi. Başladım hastalığı araştırmaya…
Bilinçli bir hasta olarak başladınız tedaviye…

– Tabii tabii. Testlerimi dahi tek tek araştırdım. Üç kadından birinde oluyor bu hastalık. Benimki ağırdı ama iyileşmeyecek bir şey değil.