5053873217 [email protected]

Bir trafik tartışmasında “O…u” diyen veteriner Hasan Bulut, hakaret davası sonucunda Burcu Hattat’a 4 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.
Sosyetik Gelin Burcu Hattat’a 4 Bin TL Tazminat
Hattat Holding’in patronu Mehmet Hattat’ın gelini Burcu Hattat, 18 Mayıs 2010’da, aracı ile Levent’te bir kliniğin önünde durarak trafiği aksattı.

20 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Bunun üzerine Veteriner Hasan Bulut, Burcu Hattat’ın yanına gelerek sokak ortasında, “Sen insan mısın? Sen hayvansın, o…u, şerefsiz” diyerek ağır hakaret etti. Burcu Hattat, hakaret dolu sözler nedeniyle veteriner Bulut’a, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin liralık tazminat davası açtı.

BURCU HATTAT

“DARP EDİLEN BENİM”

Mahkemede ifade veren Bulut hakarete uğrayanın kendisi olduğunu iddia ederek “Aracı yolu kapatınca arabayı arkaya almasını rica ettim. Davacı ‘Siz kim oluyorsunuz?’ diye bağırmaya başladı. Bana şerefsiz, p…k deyince ben de kendisine ‘Ben p…ksem sen de o…usun’ demek zorunda kaldım” dedi. Bulut ayrıca, Hattat’ın, “Sana gününü göstereceğim. Kim olduğumu biliyor musun?” diye tehdit ettiğini ileri sürdü, daha sonra da işyerinde darp edildiğini söyledi.

4 BİN LİRA ÖDEYECEK

Mahkeme, Bulut’u hakaretten suçlu bularak Burcu Hattat’a 4 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Davalı Hasan Bulut’un avukatı kararı temyiz etti. Taraflar arasında, ‘darp iddiasıyla’ İstanbul 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan ceza davasında ise sanıklar Nusret Yıldırımer, Ali Karaman ve Hakan Kılıç’a, basit yaralama, tehdit ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Burcu Hattat ise bu davada beraat etti.

Veteriner Hasan Bulut, “Hakarete uğrayan ve tehdit edilen benim” iddiasında bulunsa da dava sonucunda suçlu bulundu.