5053873217 [email protected]

Operatörler, cepte 4.5G’ye ‘SMS talebi’ olmadan otomatik geçiş istiyor. Daha öcne 2G’den 3G’ye geçişte abonelerin SMS göndermesi zorunluluğu vardı. Ancak 1 Nisan’da başlayacak 4.5G için bu zorunluluğun kaldırılması, akıllı telefonu olan herkesin otomatik olarak bu teknolojiye geçirilmesi talep ediliyor. Üç operatör bu amaçla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) başvuruda bulundu.

4G 5G
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı HASAN Süel, 4.5G’ye ek bir sorgu olmadan geçilmesi gerektiğini belirterek, halihazırda akıllı telefon sahibi zaten mobil genişbanta sahip abonelerin mobil genişbantın yeni bir versiyonuna geçişinin daha hızlı olmasını amaçladıklarını söyledi.
İstemeyen SMS atsın
2G’den 3G’ye geçişin sesten genişbanta geçiş olduğunu anımsatan Süel, “Ancak şimdi zaten bir genişbanttan daha hızlı olan bir genişbanta geçiş sözkonusu olacak. Biz SMS’le sorgulamanın ve talebin geçişi yavaşlatabileceğini düşünüyoruz. Hem devletin hem bizim amacımız topluma elde ettiğimiz frekanslarla en yaygın hizmeti vermek. Bu nedenle 4.5G’ye hızlı geçiş istiyoruz. 1 Nisan itibariyle bütün 3G abonelerinin 4.5G’ye otomatik geçişi sağlanmalı” dedi.
Hasan Süel, yeni teknolojide geniş frekanslar aldıklarını ve hizmet başlar başlamaz bütün bölgelere verileceğini kaydederek, “Frekanslar daha geniş kapsama alanında daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacak. Bütün operatörler istiyor. Otomatik geçiş için BTK’ya başvurduk” diye konuştu.
4.5G’ye geçişte tarife ve fiyat farkı olmayacağını da vurgulayan Süel, “Tüketici haklarına karşı bir durum yok. Daha hızlı hizmet daha kaliteli çözünürlükte gelecek. Ücretlere de herhangi bir zam düşünülmüyor. Otomatik geçiş için hiçbir sorun yok. Aksine 4.5G’ye geçmek istemeyen SMS atmak durumunda olmalı” ifadesini kullandı.

‘Beyaz’lı CEP kampanyası
Vodafone Türkiye, Reklam yüzü olarak ünlü şovmen Beyazıt Öztürk’le anlaştı. Yeni reklam kampanyalarında ünlü şovmen yer alacak. 4.5G için de Huawei ile işbirliği yaparak P8 Lite’ı erişilebilir fiyatlarla abonelerine sunacak. Kampanya kapsamında, markası ve modeli ne olursa olsun, çalışır durumdaki eski cep telefonlarını Vodafone’a getirenler, P8 Lite’a yüzde 80’e varan indirimlerle sahip olabilecek. Kampanyanın reklamını da Beyaz yapacak
Eski telefonu getir
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, mobil iletişimde yeni bir dönemi başlatacak olan 4.5G teknolojisinde herkese en uygun cihaz sunmayı hedeflediklerini söyledi. Buruk, “Huawei P8 Lite kampanyamızla bunun ilk adımını attık. Akıllı telefon sadece Vodafone mağazalarında satılacak. Bu kampanyayla ilk kez akıllı olmayan telefonlar da dahil çalışır durumdaki her türlü telefonu kabul edip, abonelerimize Huawei P8 Lite’a indirimli sahip olma imkânı vereceğiz. Başka bir deyişle eski G’lerini getiren abonelerimize Vodafone 4.5G uyumlu Huawei P8 Lite’ı sunacağız” dedi.
Huawei P8 Lite, görüntüleme ve ses özellikleriyle dikkat çekiyor. 5 inç’lik ekranı var. 7.7 mm kasasıyla 131 gram ağırlığında. 13 megapiksel arka kamerası sayesinde düşük ışıkta bile üstün görüntüleme sağlayan cihaz, 5 megapiksellik ön kamerası ile de en iyi selfie’leri çekmeyi mümkün kılıyor.

P serisinin üyesi
Huawei Tüketici Ürünleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Zhang Xingnan ise, daha önce de Türk tüketicisiyle yine ilk kez Vodafone kanalıyla buluşan ve tasarımıyla ilgi gören ‘P serisi’nin son üyelerinden P8 Lite’ın kamera konusundaki yeteneklerini tasarımıyla birleştirmeyi başardığını söyledi. Xingnan, “Güçlü işlemci özelliklerinin yanı sıra ince kasasıyla kullanıcıların günlük yaşamda da tercih edecekleri bu akıllı telefonu, Türkiye pazarı ile buluşturmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu.

13 MP kamerası var
Ekran: 5.0 inç
Ağırlık: 131 gram
İşletim sistemi: Android 5.0
İşlemci hızı: 1.2 GHz
Bellek: 2GB
Depolama: 16 GB
Kamera: 13 MP arka, 5 MP ön
Batarya: 2200 mAh
Renk: Siyah, beyaz
Fiyat: 899 TL