5053873217 [email protected]

ceviz-suyu-zayıflama

Lösin en güçlü BCAA amino asitidir. Kan şekeri oranlarının düzenlenmesinden, deride, kemiklerde ve tabiki de kaslardaki dokuların büyümesi ve tamirinden sorumludur.

Büyüme hormonunun güçlü bir bileşenidir. Ayrıca lösin yaraların iyileşmesine yardımcı olur, enerjiyi kontrol eder ve kas dokusunun çökmesinin önlenmesine yardımcı olur.

Lösin Amino Asitinin Vücut Geliştiriciler İçin Özeti

Vücut Geliştiriciler için önemi: Lösin dünyadaki en güçlü anabolik maddelerden biri olabilir. Bu sadece harika sonuçlara yol açtığından değil aynı zamanda da günlük hayatımızda zaten ondan yüksek miktarda tüketmemizden dolayıdır.

Dozajı: Kilo başına 16 mg

Fazla tüketimi: Bilinmemekte, amonyak oranını arttırabilir.

Tıbbi kullanım amaçları: Vücudun çeşitli nedenlerden dolayı eksiklik yaşaması halinde kas israfını önlemek amacıyla kullanılır.

Kaynakları: Esmer pirinç, fasulye, fındık ve tam buğday ürünleri dahil olmak üzere neredeyse tüm protein kaynaklarında bulunur.

Illinois Üniversitesindeki araştırmacıların yaptıkları bir araştırmaya göre, kilo verme programı uygulayan insanlara günlük 10 gram lösin verilmiş. Günlük toplam olarak 125 gram protein tüketen bu insanlar her öğünle beraber 2.5 gram lösin almışlar. Lösin verilmeyen diğer grup insan ile kıyaslandığı zaman, lösin tüketen grubun daha fazla yağ kaybettiği ve daha fazla kas kütlesini koruduğu görülmüş. Araştırmanın sonuçlarına göre yüksek lösin tüketen grubun glukoz kontrolü de daha iyiymiş.