5053873217 [email protected]

Geçtiğimiz aylarda yapılan ihale ile ülkemizde 4.5G teknolojisine geçiş çalışmaları başladı. 4.5G teknolojisinin en büyük avantajı ise kullanılacak altyapı ile operatörler 2020 yılı gibi netleşmesi beklenen 5G teknolojisine ihale ve izin gerekmeden doğrudan geçebilecek.

3 SİM SAMSUNG

4.5G uyumlu Sim kartları
Bu teknolojiyi kullanmak için telefonun yanında SIM kartın da 4.5G ile uyumlu olması gerekiyor. Şu ana kadar Türkiye genelinde 38 milyona yakın abonenin 4.5G uyumlu SIM karta geçiş yaptığı söylenirken halen 15 milyon SIM kartı 4.5G ile uyumlu değil. 4.5G uyumlu bir SIM kart edinmek için GSM operatörünüze başvurmanız gerekiyor. Operatörler SIM kart değişikliği için 8 ile 25 TL arası bir ücret talep ediyorlar.

Sim Kartım uyumlu mu?
SIM kartımı değiştirmek gerekiyor mu ? sorusuna cevabı operatörler veriyor. Turkcell kullanıcıları 4.5G için hazırlanmış olan sayfadan cep telefonu numarasını girerek sim kartını sorgulayabiliyor.

Vodafone ise 2009 yılından sonra alınmış tüm sim kartların 4.5G uyumlu olduğunu belirtiyor. Türk Telekom grubu ise mevcut sim kartlarının 4.5 ile uyumlu olmadığını, kullanıcıların sim kart değişiklik ücreti ödeyerek yeni sim kartlarını alabileceğini belirti.