5053873217 [email protected]

Yeni Opeller’de sunulan bu donanım en soğuk günlerinde bile park ısıtıcısı ile konfor sunuyor.

OPEL (4)

Gece park halindeyken sıcak tutulan otomobiliniz sabah işe giderken sizi sıcak ve konforlu bir kabinle karşılıyor. Ayrıca kapı ve camlarda buzlanma gibi problemler de ortadan kalkıyor. Yeni ısıtma teknolojisi sadece Astra değil pek çok başka yeni Opel modelinde de kullanılacak. Sistem yeni modellerde fabrikada standart olarak eklenirken, kullanılmış otomobillere sonradan entegre etmek de mümkün. Satış ve Satış Sonrası Hizmetlerden Sorumlu Opel Başkan Yardımcısı Peter Christian Küspert yeni teknolojiyle ilgili şunları söylüyor: “Opel park ısıtıcısından sürücüler sadece konfor değil güvenlik açısından da fayda sağlayabiliyor. Kışın pek çok kaza ön camdaki buzlanmadan kaynaklanıyor. Sürücü yolculuktan önce camını tamamen buzdan arındırmazsa görüşü kısıtlanabiliyor bu da güvenlik sorunu yaratıyor. Yeni teknolojile ile bütün bu problemler ortadan kalkacak”. Bunun yanı sıra, iç kabindeki sıcak ortam nedeniyle sürücüler kalın kıyafetler giymeye ihtiyaç duymayacak, bu da direksiyon başında hareket kabiliyetlerini arttıracak ve daha güvenli bir sürüş sağlayacak.

Motorun sıcak başlatılması nedeniyle toksik emisyonlarda azalma
Opel park ısıtıcısı Vivaro, Movano, Corsa, Astra, GTC, Cascada, Meriva, Mokka, Insignia ve Zafira Tourer modellerinde ve bunların tüm versiyonlarında yer alacak. Sistemin fiyatı 1400 Euro’dan başlıyor. Sistem konfor sunmasının yanı sıra motoru koruyor ve soğuk başlatmaya kıyasla daha çevre dostu şekilde çalışmasını sağlıyor. Sıcak başlatma ile yağ ve katalitik konvertörü çalışma ısısına daha hızlı ulaşıyor. Motor başlatma sırasında ortaya çıkan toksik emisyonlar da azalıyor.

 

Modele göre değişecek şekilde, Opel sistem için Eberspächer ya da Webasto sulu ısıtıcılar kullanacak. Sistem motorun çalışıp çalışmadığına bakmaksızın depodaki yakıttan ve aküdeki elektrikten faydalanacak. Akü tarafından çalıştırılan bir dozaj pompası depodaki yakıtı yanma odasına aktaracak, burada hava ile karışan yakıt yanıcı hale gelecek. Aynı zamanda, ilave olarak yerleştirilen su pompası (sirkülasyon pompası) soğutma devresini harekete geçirecek. Yanma odasında oluşturulan ısı, ısıtıcıdaki soğutma suyunu ısıtacak. Ortaya çıkan egzoz dumanı ayrı bir susturuculu egzoz borusuyla dışarıya salınacak (bu yüzden sistem kapalı garajlarda ve benzin istasyonlarında kullanılamıyor). Belli bir su ısısında, bir elektrikli sirkülasyon pompası, fanlar aracılığı ile ısının iç kabine de dağılmasını sağlayacak.

 

Park ısıtıcısı 5 kW ısıtma gücüne sahip. Sistem otomobil park halindeyken ya da 6ºC altındaki ısılarda yardımcı ısıtıcı olarak yolculuk esnasında da kullanılabiliyor. Bu sayede konforlu bir iç kabin ortamı sağlanıyor. 78ºC üzerindeki motor suyu ısılarında sistem otomatik olarak kapanıyor.

 

Uyumlu modellere Opel bayilerinden alınacak orijinal parçalarla sistem sonradan da eklenebiliyor.