5053873217 [email protected]

Bilgi Üniversitesi Lüks Marka Tüketimi ve Yönetimi Programında konuşmacı olarak katılan Tuba Ünsal, bilgi ve işbirliği yaptığı markalarla yaşadığı deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

tuba ünsal

Tuba Ünsal, artık sokaktaki herkes kendisini özel hissetme ihtiyacı duyduğu için satın almak istediği ürüne sahip olmaktan çok ‘olmaya çalıştığı kişi’ için lüks tüketime yöneldiğini belirtti. Dünyada lüks tüketiminin ulaştığı noktayı hayretle karşıladığını söyleyen Ünsal, temel ihtiyacı aşacak biçimde yapılan her türlü fazladan harcamanın lüks olduğunu, insanların tamamen çevrelerine karşı sosyal statülerini yükseltmek amacıyla alışverişe çok para harcadıklarını anlattı.

Gençlik yıllarında maddi durumu iyi olmadığı için annesinin gardırobundan da giyindiğini söyleyen Ünsal, özünde her kadın sadece bir t-shirt ve kot pantolon ile güzel görünmek ister dedi. Öğrencilerin soruları üzerine son dönemdeki lüks marka ürünleri satın almak için mağazalarda oluşan izdihamlar üzerine Ünsal ; ‘ Moda sektöründe artık sadece beğendim aldım giydim kuralı geçerli değil, markalar müşterilerine bir yaşam tarzı, tasarım ve duygusal bir bağ kurmak için benim gibi ünlü kişilerle işbirliğine girerek, büyük kitlelerin beğeniyle takip ettiği kişi üzerinden onun üzerinde gördüğü bir elbiseye müşterisinin de uygun fiyatla alabileceği mesajı veriyor. Ulaşılabilir lüks kavramı kadınların lüks markaların vitrinlerine bakıp iç çekmenin yerine mağazadan içeri girip kendisine en uyan ürünü ulaşılabilir kılıyor. ‘ dedi