5053873217 [email protected]

Bir televizyon kanalındaki ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya, 6 ay önce Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki evinde silahla yaralanmasına ilişkin dava kapsamında tedavi gördüğü hastanede ifade verdi.
Kaya’nın ifadesi şöyle…
“BENİ SÜREKLLİ TEHDİT EDİYORDU”
Mutlu Kaya, “Veysi Ercan olay günü kapımıza gelerek, ‘Kaçalım’ dedi. Kaçmayacağımı söylediğimde bir dakika düşünmeden silahı kafama doğru sıktı. Silah ateş almadı. Kaçarken arkamdan bir daha sıktı, değmedi, bir daha sıktı. Dördüncü kurşun kapıyı kapatırken camından bana isabet etti. Her şeyi hatırlıyorum. Beni rahatsız ediyor, sürekli anne ve babamla tehdit ediyordu. Onunla korktuğum için görüştüm. Yarışmaya katılmamdan dolayı sorun çıkardı. Bu yüzden beni mahvetti ve öldürdü. Olay günü görüşmek istemediğimi belirttiğimde, ‘Gelir, evinizi tarar, ağabeyini öldürürüm’ dedi.” ifadelerini kullandı.
MÜEBBET HAPİS CEZASI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Veysi Ercan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.
SÜREKLİ PEŞİNDEYMİŞ
8 Ekim’deki ilk duruşmaya tedavisi sürdüğü için katılamayan Kaya’nın ifadesi, mahkemenin ara kararı doğrultusunda kadın hakim tarafından tedavi gördüğü özel hastanede alındı. Kaya’nın ifadesi alındığı sırada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay ve sanık avukatı Serdar Teke de hastanede hazır bulundu. Kaya, ifadesinde tutuklu sanık Veysi Ercan’ı bir yıldır tanıdığını, Ercan’ın kendisini beğendiği için sürekli peşinden geldiğini iddia etti.
Sanığa ilişkin, “Beni rahatsız ediyor, sürekli anne ve babamla tehdit ediyordu. Onunla korktuğum için görüştüm” görüşünü paylaşan Kaya, ifadesinde şunları kaydetti:

  
“EVİNİZİ TARARIM”
“O gün kardeşim ve arkadaşıyla gece dışarı yemek almaya çıktık. Sanık Ercan beni aradı. Numaramı nereden bulduğunu bilmiyorum. Ondan korktuğum için cevap verdim çünkü cevap vermeseydim beni sürekli arayacaktı. Telefonu açtığım gibi ‘Geliyorum’ dedi. Görüşmek istemediğimi belirttiğimde, ‘Gelir, evinizi tarar, ağabeyini öldürürüm.’ dedi. Kavurmacıdan yemek aldıktan sonra Ercan yanımıza geldi. Daha sonra arabayla bizi eve bıraktı. Evde otururken 03.00 gibi tekrar beni arayarak küfür edince, ağladım ve ona yalvardım.”