5053873217 [email protected]

Honda CEO’su ve başkanı Takahiro Hachigo firmanın dizele talep gösteren piyasaları ihmal etmeyeceğini ancak bunu istemeyen piyasaları da zorlamayacaklarını belirtti. Hachigo “Avrupa ve Asya’da dizel motorları şimdilik belli bir dereceye kadar satıyoruz ancak gelecekte ne olacağı tamamen müşterilerimize bağlı” dedi. Hachigo sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzün dünyasına bakarsak Kuzey Amerika ve Çin gibi en büyük piyasalarda dizelin payının küçük olduğunu görüyoruz, bu yüzden tüm dünya için dizel motorlar geliştirmek yerine farklı bölgelerdeki gereklilikleri göz önüne alacağız ve dizel teknolojileri sadece talep olan yerlerde sunacağız”. 

Dizel otomobiller geçtiğimiz aylarda patlak veren Volkswagen “dieselgate” skandalı ile düşüşe geçti. Skandal dünya çapında milyonlarca otomobili etkiledi. Skandal nedeniyle dizel teknolojisi o derece zan altında kaldı ki gelecekte dizel motorların üretiminin tamamen durdurulabileceği ile ilgili spekülasyonlar dahi yapıldı.

 

Honda diğer Japon üreticilerden Toyota/Lexus gibi elektrikli teknolojileri dizelden daha öncelikli kılmaya çalışıyor. Yakıt tüketiminde verimlilik ve performans açısından elektrikli otomobillerde gelecek görülüyor.

   

Firma aynı zamanda diğer elektrifikasyon teknolojilerine de sıkı şekilde odaklanmış durumda. Yakın zamanda bir dizi plug-in hibrit ve tam elektrikli otomobil prototipi tanıtıldı. Honda yakıt hücreli Clarity modelini de gelecek yılın başlarında Japonya’da piyasaya çıkartacak.