5053873217 [email protected]

Safiye Sultan’ın 50’li yaşlardaki halini canlandıran Hülya Avşar’a (52) yapımcısı Timur Savcı botoks ve dolgu yasağı getirdi. Dizide rol aldığı 1,5 yıl boyunca Avşar estetik merkezlerinden uzak duracak. Öte yandan Hülya Avşar dizi için gelinlik giyerek poz verdi.

safiye sultan

Avşar Kızı, ‘Döneminin moda anlayışı için de oldukça özgün bir karakter olan Safiye Sultan karakteri için dizinin ilk 3 bölümünde kullanılmak üzere 15 farklı kostüm dikildi. Kostümler için Safiye Sultan’ın Venedikli oluşu, Kraliçe Elizabeth ile olan ilişkisi ve Batı dünyasına olan yakınlığı nedeniyle dönemin Batı modasını takip eden çizgi ve renkler kullanıldı. Gri, mavi ve koyu renklerin hakim olduğu kostümlerdeki en önemli detay ise Sultan’ın gücünü temsil eden mücevherler’ dedi. muhteşem-yüzyıl-kösem-sultan-sultan-ahmed
Safiye Sultan’ın kostümlerine her kostüm için ayrıca tasarlanan taçlar da eşlik edecek. Her biri için en az 1500 yarı değerli taş kullanılan göz alıcı taçlar koleksiyon değerine sahip. cSafiye Sultan’ın özel tacı için ise 5 bin yarı değerli taştan yapıldı. Safiye Sultan’ın kolye ve küpeleri ise özel tasarımcılar tarafından gerçek mücevherlerden oluşuyor.