5053873217 [email protected]

Volkswagen yaşadığı emisyon krizini unutmak ve unutturmak istiyor. Golf firmanın yeni elektrifikasyon stratejisini göstererek çevre duyarlılığı konusunda puan toplamayı hedefliyor.

Model en yeni ve kıvrak hibrit güç aktarım mekanizmaları ile çıkacak. Firma içinden kaynaklar yeni Golf’ün öncelikli motor seçeneğinin 48V benzinli yarı hibrit sistemi olacağını söylüyor. Bu sistemin özellikle firmanın dizel skandalının ilk patlak verdiği ABD’de ilgi görmesi bekleniyor. Mk8 Golf, Volkswagen Grubu’ndan kardeş modelleri Seat Leon ve Skoda Octavia’nın makyajlanmış versiyonları ile aynı zamanlarda çıkacak. Dizel emisyonu firmayı vurmadan önce MQB mimarisinin yenilenmesi yakındı. Bu mimarinin yer aldığı otomobillerin fiyatlarına göre fazla maliyetli kaldığı düşünülüyordu, bu yüzden maliyeti düşürecek revizyonlar yapılacaktı.

100 kilometrede 4.7 litre yakıt tüketmesi hedeflenen yarı hibrit motor, firmanın yeni turboşarjlı 1.0 litre üç silindirli benzinli motoru temel alınarak geliştirildi. Bu motora elektrikli süperşarj ve kombine başlatıcı motor/jeneratör eklenmiş. Düşük maliyetli elektrolitik batarya geri kazanılan enerjiyi (örneğin araba fren yaptığı zamanlarda) depolamak için kullanılacak.

Tam boy elektrikli motor kullanan geleneksel hibrit şanzımanın aksine, bu 48V yarı hibritler benzinli motora başlatıcı jeneratör ile yardımcı oluyor. Başlatıcı jeneratörü motorun krank kasnağına bağlayan kemer ekstra tork ve güç gerektiğinde motora da destek oluyor. Araba yavaşlarken motorun krank kasnağının başlatıcı jeneratörü döndürmesi için işlem tersine de çevrilebiliyor.

Bu geri kazanılan enerji ise motor için kullanılmıyor. Bunun yerine elektrikli motor tarafından çalıştırılan ufak bir süperşarja güç vermek için kullanılıyor. Süperşarja motor gücü ve egzoz gazının hızı yerine elektrik gücü vererek motorun performansı oldukça düşük devirlerden itibaren geliştirilebiliyor.
GOLF
Bu iki elektrikli destek biçimi 48V hibrit motorunun ciddi oranda küçültülebilmesine olanak tanıyor, böylece 1.0 litre üç silindirli Golf iyi bir performans ve etkileyici tasarruf sergileyebiliyor.

Firma içinden kaynaklar yeni 48V hibrit sistemin maliyet açısından modern bir EU6 uyumlu dizel motorla rekabet edebilir olması gerektiğini söylüyor. Çünkü bu bir tam elektrikli motor değil ve pahalı bir lityum iyon batarya ile gelmiyor. Bu açıklamanın Volkswagen’in Golf sınıfı dizel modellerinde pahalı üre enjeksiyon sistemleri entegre edeceğini duyurması ile de kısmen ilgisi var.

Bazı otomotiv ve donanım firmaları gelecek ay Düsseldorf’ta buluşarak 48V hibrit sistemlerin tüm sektörde geçerli olacak teknik özelliklerinin son şeklini verecekler.