5053873217 [email protected]

AvtoVAZ Başkanı Bo Andersson tarafından 2016’da iki yeni ürün çıkartmakla görevlendirildik. Bunlar XRAY Cross 4×2 ve 4×4 versiyonları ve Vesta Cross 4×2 olacak.” dedi.

xray

Şu anda Lada XRAY Cross modelinin Renault Duster temel alınarak mı geliştirileceği ya da AvtoVAZ tarafından Renault Sandero üzerine inşa edilmiş geleneksel XRAY’in tasarımının mı değiştirileceği belli değil. X-Ray gibi XRAY Cross modeli Aralık’ta Togliatti’de üretilmeye başlanacak. Modelin Şubat ayında satışa çıkması bekleniyor. Oleg Grunenkov açıklamasında “Takvim ile uyumlu şekilde gidiyoruz ve XRAY’in “Pilot 1” adını verdiğimiz 68 adetlik ilk partisi AVTOVAZ’ın ana konveyöründeki B0 hattında üretildi. İkinci partide 40 adet daha üreteceğiz. Üretimin başlangıcından bu yana 96 otomobil üretildi ve hepsi de onaydan geçti. Tüm testler tamamlandı. Otomobillerin yetkililer tarafından sertifikasyonu için bekliyoruz” dedi.

Hatchback tipi Lada Xray’in üç benzinli motorla donatılacağı düşünülüyor; 106 ve 114 hp 1.6 litre motor, 122 hp 1.8 litre motor. Şanzıman seçenekleri ise manuel ve robotize otomatik olacak. Lada XRAY’in donanımları konfigürasyona göre değişen şekilde şöyle olacak; ön ve yan hava yastıkları, ABS, EBD, ESP, Fren Asistanı (HBA), çekiş kontrol sistemi (TCS), acil durum sistemi ERA-GLONASS, lastik basıncı izleme sistemi, seyir kontrolü, 7 inç dokunmatik ekranlı, navigasyon fonksiyonlu ve internet erişimine sahip multimedya sistemi, park sensörleri, klima sistemi ve arka kamerası.