5053873217 [email protected]

13 Ekim’de ilk görüntüleri ortaya çıkan, ardından kimin ürettiği tartışmaları ile gündemdeki yerini koruyan yerli otomobilde son çarpıcı açıklama Sanayi Bakanı Fikri Işık’tan geldi. Işık, otomobilin motor üretimi için Vestel ile görüşüldüğünü açıklayınca şirketin borsadaki hisseleri tavan oldu.

MOTOR

BusinessHT’nin sorularını yanıtlayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, yerli otomobilde motor üretimi için bakanlık ile Vestel ekipleri arasında bir çalışmanın olduğunu doğrulayarak, “Sayın Bakan bu motorun üretimini bizim yapabileceğimizi söyledi ve bu konuda çalışma istedi. Bizler de ekip kurduk. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Zorlu, motor üretiminin zor bir süreç olduğunu vurgulayarak, “Sonuçta bisiklet üretmiyoruz, motordan bahsediyoruz. Kolay değil. Bu uzun soluklu bir çalışma” ifadelerini kullandı.

Yerli otomobilin ilk görüntülerinin ortaya çıktığı 13 Ekim’den bu yana Vestel Elektronik hisseleri yüzde 23 değer kazandı. Sanayi Bakanı Fikri Işık bugün Habertürk Gazetesi’nde yayınlanan söyleşisinde çalışmaların sonuç vermesi durumunda Vestel’in de projeye dahil olacağını kaydetti.