5053873217 [email protected]

Kanal D’nin, “Sev Türkiye” diyen filminin “D’li Gibi Sevmek” sloganı dillerden düşmüyor. 9 günde 38 milyonu aşan izleme rakamına ulaşan film hala büyük ilgi görürken, #dligibisevmek hashtagiyle paylaşımlar yapılmaya devam ediyor.

d li gibi sewmek

Filmin gördüğü bu ilgi Sesli Betimleme Derneğini de harekete geçirdi. Derneğe gelen yoğun talep doğrultusunda ilk kez dizi filmler dışında bir tanıtım fragmanına görme işitme engelliler için, sesli ve yazılı betimleme yapıldı. “D’li Gibi Sevmek” şimdi engelsiz.

Betimleme Dernek Başkanı Olgun Yılmaz konu ile ilgili şöyle dedi;

Görsel olan her şeyin erişilebilir de olması gerektiğini savunan bir kurum olarak bize gelen yoğun talepler doğrultusunda dizi filmler dışında bu kadar konuşulan bir tanıtımın da her detayının engellilerin erişimine hazır hale getirilmesini gerekliliğini düşündük. Eğer ben bu filmi betimlemesiz izleseydim sadece bir şarkı dinlemiş olacak ve fakat bu şarkıya tüm toplumun eşlik ettiğini, şarkının altında dizi oyuncularının neler yaptığını, Poyraz’la Sinan’ın istiklalde enstürman çaldıklarını ve “Sev Türkiye” sloganını öğrenemeyecektim.

Sadece şunu söyleyeyim ki siz olmasaydınız inanın sesli betimleme belki de yok olup gitmiş olurdu. Bu gün 350 adet filmi betimleyip izleyicilerimize sunmuşsak bu sizin istikrarınız ve sayeniz sonucudur.

Engelsiz Kanal D projesi kapsamında Kanal D.com.tr ‘de dizi filmler için yürütülen bu çalışmada artık tüm Türkiye’nin beğenisini kazanan “D’li Gibi Sevmek” tanıtım filmi de işitme ve görme engelliler için sesli ve alt yazılı betimleme seçeneğiyle de yayında.

Yayınlandığı ilk dakikadan itibaren Twitter’da TT listesine giren, tüm internet mecralarında binlerce kez paylaşılan, Hangimiz Sevmedik’ten yola çıkarak içerdiği sevgi temasıyla hala çok sevilen ve konuşulmaya devam eden film dokuz günde toplam 38.914.790 kez izlendi.