5053873217 [email protected]

Uzun süre bürokratik zorluklarla uğraştıktan sonra, Bajaj firması yeni Qute modelini ilk olarak Hindistan’da çıkartmaktan vazgeçti ve Türkiye’ye yöneldi. Bajaj Qute öncelikle Türkiye olmak üzere 16 ülkede satışa sunulacak. Bajaj Qute’un piyasaya çıkacağı 16 ülke şunlar; Türkiye, Tayland, Sri Lanka, Kenya, Peru, Nepal, Bangladeş, Tanzanya, Dominik Cumhuriyeti, Kamboçya, Mısır, Etyopya, Guatemala, Honduras, Endonezya ve Ekvador. EU WVTA sertifikalı Qute modeli ilk önce Avrupa Birliği standartlarının uygulanabildiği Türkiye’de satışa çıkacak. Türkiye’nin ardından Tayland ve Endonezya da Qute ile tanışacak.

BAJAJ

Bajaj kendi evi olan Hindistan’da ise güvenlik yeterliliği ile ilgili hukuki bir dava ile karşı karşıya. Dava henüz sonuçlanmadığı için, quadricycle (motosiklet motoruyla çalışan dört tekerlekli küçük taşıt) tipi aracın Hindistan’da da satılıp satılamayacağı henüz belli değil.

Qute Avrupa Quadricycle standartlarına uyumlu ve hızı saatte 70 kilometre ile sınırlı. Bajaj bu ürünü triportörlerin evrimi olarak görüyor ve ucuz taşıtların da (en azından triportörlere oranla) güvenli olabileceğini kanıtladığını savunuyor. Quadricycle tipi araçlar Afrika ve Güney Asya ülkelerinde toplu taşıma için de sıkça kullanılıyor.