5053873217 [email protected]

2. nesil Tiguan’ı Frankfurt Motor Show’da tanıtıldı. Tiguan olgunlaşmış ve kendine güveni tam bir tasarımla Volkswagen çizgisini biraz daha Audi’ye taşırmış gibi.

İlk Tiguan’ın 2.64 milyon adet satılmasının ardından, Tiguan bu kez gerçekten yeni.İkinci nesil Tiguan Volkswagen Group için MQB platformu üzerine inşa edilen ilk SUV oldu ve.

Tasarım: Tiguan’ın güçlü, orijinal SUV tasarımı tamamen yenilendi.

Teknoloji: Tiguan Volkswagen Group bünyesindeki MQB platformu ile üretilen ilk SUV.

Karakter: Daha uzun, daha geniş, daha alçak. Yeni otomobilin mimarisi sportif boyutlara sahip.

Üretim: Tiguan dünya prömiyerini Frankfurt Otomobil Fuarı’nda R-Line versiyonu, klasik on-road versiyonu ve off-road versiyonu ile yapacak.
Güvenlik: Şehiriçi Acil Durum Freni ve Yaya Takip Sistemi ile birlikte gelen Ön Kısım Asistanı, aktif motor kaputu, Şerit Asistanı ve Otomatik Çapırşma Sonrası Fren Sistemi standart olarak geliyor.

İç kabin: Bagaj kapasitesi 615 / 1655 litreye (145 litre daha fazla) yükseltilmiş ve arka oturma bölgesi artık daha geniş.

Sürüş sistemi: 85 kW / 115 PS – 176 kW / 240 PS güç aralığındaki geniş motor seçenekleri %24’e kadar yakıt ekonomisi sağlıyor.
Sürüş yardımı sistemleri aracın kullanım kolaylığını, dinamizmini ve güvenliğini (şehir içi acil fren, yaya takibi, şerit asistanı ve otomatik kaza sonrası freni gibi standart sistemlerle) mükemmel hale getiriyor. Otomatik kaza bildirimi, online trafik ve otopark bilgileri, araç durum raporu gibi online hizmetler kullanıcılara pek çok kolaylık sunuyor, bunun yanı sıra kabinde günümüzün tüm Apple ve Android cihazları ile başarılı entegrasyon sağlanmış. App Connect ve Media Control uygulamaları ile telefon ve tabletler arabanın multimedya sisteminin parçası haline geliyor. Bütün bu özelliklerle Tiguan Volkswagen’in A-SUV segmentinde çıtayı yükseltecek, yeni bir çığır açacak bir modeli haline gelmiş.

tiguan2

İkinci nesil Tiguan’da Volkswagen tasarımcıları segmentine ilerici ve rekabetçi bir çekilde yeni bir tasarım kalitesi getiren bir SUV yarattılar. Arabanın çizgilerinin keskinliği ve mantığı kadar dominant karakteri de Tiguan’a onu rakiplerinden net bir şekilde ayıran bir görsel profil kazandırıyor. Dış cephe ve iç kabin mükemmel bir ahenge sahip. Çığır açan bu tasarım konsepti yeni ve orijinal bir başyapıt ile sonuçlanmış.

Tiguan’ın yeni bir SUV tipini temsil ettiğinin ve sınıfında çığır açtığının önemli bir kanıtı da trafikteki diğer araçlar ve yayalar ile ilişkisi. Yeni aktif kaput, şehir içi acil fren, yaya takip sistemi, şerit asistanı ve şeritten ayrılma uyarısı gibi özellikler yeni Tiguan’ın gündelik trafikte güvenliğini ciddi ölçüde geliştiriyor ve yoldaki diğer araçları ve yayaları da koruyor. Aktif kaput: Bir yaya ya da bisikletçi çarpışma esnasında temas ettiğinde kaputu kaldıran bir mekanizma. Bu sayede tehlikeli yaralanmalar önleniyor.

tiguan3

TANITIMDAN ANEKTODLAR
Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Heinz-Jakob Neußer:
“Tiguan yeni sürüş yardımı ve iletişim sistemleri ve ayrıntılardaki mükemmelliği ile segmentinde standartları yeniden belirleyecek”.
“Ön kısım asistanı ve şerit asistanı ulaşılabilir fiyatlı çok satan modellerde trafik güvenliği anlamında yeni bir çığır açacak”.
“Aktif kaput, bir yaya ya da bisikletçi çarpışma esnasında temas ettiğinde kaputu kaldıran bir mekanizma. Bu sayede tehlikeli yaralanmalar önleniyor”.
“Tiguan her milimetresi ile mükemmel tasarlandı. Günlük işlerinde ve kişisel hayatlarında geniş ve kullanımı esnek ve kolay bir yardımcı olarak milyonlarca aile yeni çağın gereklerine uygun bu otomobili beğeniyor.”
“Pek çok sürücü için geniş bir SUV artık MPV’lerin yerini alıyor. Yüksek oturma pozisyonu, genişliği ve özgün görünümü ile günlük kullanıma da uygun bir otomobil. Yeni Tiguan’da bu özellikler 2500 kilograma kadar çıkan treyler kapasitesi ile de destekleniyor. Modelde en iyi dört çekişli sürüş sistemlerinden birisi de standart donanım olarak geliyor: 4MOTION. Bu da otomobili gerçekten her koşula uygun hale getiriyor.”
Volkswagen Tasarım Şefi Klaus Bischoff:
“Modüler çapraz matriks bize tasarım için mükemmel iskeleti oluşturan yeni bir platform verdi. MQB platformu SUV ile buluştu ve bu çok iyi oldu. Temel sağlam olduğunda ve doğru boyutlar tanımlandığında çok iyi bir otomobil üretme şansınız yükselir. Biz de bu mükemmel fırsatı değerlendirdik”.
“Otomobilin çizgilerinin keskinliği sağlamlığı ve düzgünlüğü gösteriyor. Elmas gibi kesilmiş, olağanüstü keskin ve olağanüstü net. Bu aynı zamanda çok tutkulu”.
“Kabataslak çizdiğinizde -tıpkı Beetle’ın iki tekerlek bombesi ve eğimli çatısı ile çizdiğimiz gibi-, yeni Tiguan kendisini diğer tüm SUV’lerden ayıran, benzersiz çift karakter çizgisinden oluşan bir siluet ile tarif edilebiliyor.”