5053873217 [email protected]

Unutma Beni dizisi 8. sezonu ile yayınlanmaya devam ederken, dizinin eski oyuncularının oynadığı, Athol Fugard’ın yazdığı ve Tiyatro Ten’in sahneye koyduğu “Merhaba Hoşçakal” adlı oyun Ankaralı tiyatro severler ile buluştu. İki kişilik oyunda Ebru Emre Akpınar ve Tansel Aytekin yer alıyor. Konusu ise; 22 yaşında evden ayrılan bir ablanın 12 yıl sonra tekrar eve gelmesi ve kardeşiyle hesaplaşması.

Unutma Beni

Oyun, 5 ve 12 Eylül tarihlerinde Farabi Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Daha sonra da Farabi Sahnesi’nde oynamaya devam edecek.

Anlatılan hikayenin 1965 yılında Güney Afrika’nın geri kalmış bir mahallesinde geçtiğini belirten Tansel Aytekin oyunu şöyle anlatıyor “İşçi haklarının olmadığı, kapitalizmin ağırlığının hissedildiği bir dönem. Baba figürü var, onun yaşadığı bir kaza örgüsü üzerinden oyun anlatılıyor. Baba, iş kazasında sakatlanmış ve bir odaya atılmış. Diğer odada iki kardeş var. Sisteme bir şeyler söyleyecekler ama sistemin de ne olduğunu bilmiyorlar. Hikaye Güney Afrika’da geçiyor ama günümüz Türkiye’sinden de farklı bir şey görmeyeceğiz. Geçim derdi, yoksulluk gibi sorunlar bizim ülkemizde de var.”

12 YIL SONRA EVE DÖNEN BİR ABLA

Ebru Emre Akpınar da oyunla ve rolüyle ilgili olarak şöyle konuştu:
“Canlandırdığım karakter 22 yaşında evden ayrılmış, ayakları üzerinde durmaya çalışan ama duramayan biri. 12 yıl sonra eve dönüyor. Anne, babası ve kardeşiyle iç hesaplaşması için dönüyor. Güçlü ve duygusal bir karakter. Bu oyuna hazırlanırken günümüz Türkiye’sini düşündüm. İnsanlar kendilerinden, çevrelerinden ve haberlerde gördüklerinden bir şeyler bulabilir.”