5053873217 [email protected]

Göğsüne yazdırdığı ‘Türk’ dövmesiyle dikkat çeken İbrahim Tatlıses’İn oğlu İdo ilginç açıklamalar yaptı. Çiçeği burnunda şarkıcı, Radikal’den Armağan Çağlaya’a konuştu. Röportajın bir bölümü şöyle:

ido o
‘Türk’ yazdırdın olay oldu. O nedir? Hikâyesi nedir? Neden orada ‘Türk’ yazıyor?

Bir nedeni yok. Öyle bir şey için değil. Bir ayrımcılık yapmak için değil. Sonuçta şuan Türkiye’de yaşıyorum. Türk vatandaşıyım. Türk’üm, o yüzden Türk yazdırdım. Çok konu oldu. Sırtımda da ‘Ez te hezdıkım’ yazıyor mesela. Kürtçe ‘Seni seviyorum’ yazıyor. Ona da mı takmak lazım? Biz halk olarak birazcık bir şeyleri irdelemeyi seviyor muyuz artık pek bilmiyorum. Bir şey olsun diye yaptırmamıştım.

Şunu merak ediyorum, Türk yazdırmak insanın aklına nasıl gelir? Dövme yaptıracaksın Türk yazdırıyorsun. Sen gidip dövmeci buluyorsun, “Türk yazalım” mı diyor? Ben Türk yazdırmaya geldim mi diyorsun?

Yok, burama bir dövme yaptıracaktım. Baktım, baktım ne olabilir? O anda kimliğim geldi. Sinan Abi kimliğimi getirdi. Dedim “Türk yazalım.” Önce “Türkiye yazalım” dedim. Ama çok uzun kalıyordu. Milli takım forması gibi olmaz öyle. Türk güzel durdu bence burada. Tam göğsümde işte.

Sırtında da Kürtçe “Seni seviyorum” mu yazıyor? Keşke bu kadar polemik olunca dönüp bir de arkadan resmini koysaydın.

Başka şeyler de var sırtımda, o yüzden olmazdı. Biraz zor olabilirdi. Çok isterim ama diğerlerini kapatmak lazım. Çok dövmem var ya.

Ayıp ayıp şeyler yok değil mi?

Ayıp şeyler yok da herkesin görmesini istemediğim özel şeyler de var. Bazı özel dövmeleri de taşıyorum.