5053873217 [email protected]

Satışa sunulması ile Premium SUV sınıfını hareketlendiren Volvo XC90 otomobil almak için bekleyen meraklılarını da harekete geçirdi.

 Yeni XC90 için alınan siparişlerin %76’sını aracın en üst donanım seviyesi olan Inscription modeli için talep yapanlar oluşturuyor. Volvo’dan yapılan açıklamada yeni XC90 için 57 bin sipariş verildiği, yıllık 50 bin satış tahmininin ötesine geçildiği belirtildi.

Volvo, XC90 taleplerini karşılayabilmek için İsveç Torslanda’daki fabrikasında üç vardiya halinde üretim yapıyor. Başkan Yardımcısı Alain Visser “Müşterilerimizin %76’sı en üst donanım seviyesi olan Inscription modelini seçiyor. Bir lüks otomobil üreticisi olarak yerimizi sağlamlaştırdığımızı söylemem yanlış olmaz” diye konuştu. Geleceğe dönük tasarımı ve diğer özgün ve yeni teknolojilerinin yanı sıra ölçeklenebilir ürün mimarisi (SPA) teknolojisi ile yeni XC90 Volvo’nun tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını haber veriyor.

2015 yılının ilk 6 ayında Volvo 232 bin 284 adet otomobil sattı. Geçen yılın aynı döneminde ise 229 bin 13 adet satış kaydedilmişti. Bu yılki artışta özellikle Avrupa’daki güçlü talep etkili oldu. Çin ve ABD’de ise satışlarda belirgin bir düşüş ya da artış yaşanmadı.

Volvo Yönetim Kurulu Başkanı Håkan Samuelsson finansal raporlarla ilgili yorumunda şunları söyledi: “Yılın ilk yarısı bizim için olumlu geçti, finansal performansımızı arttırdık. 2010 yılından beri bir dönüşüm programı yürütüyoruz ve bu finansal sonuçlara bakılırsa doğru yolda olduğumuz açık”.

Volvo global anlamda lüks otomobil üreticisi pozisyonunu güçlendirmek için uzun dönemli stratejisi kapsamında dönüşüme yatırım yapıyor. Ürün yelpazesini tamamen yenileyen firma orta vadede satışlarını ikiye katlayarak 800 binli rakamları görmeyi hedefliyor. 2015’in ilk 6 ayında Volvo bu hedeflerini gerçekleştirmek adına pek çok önemli adım attı.

Yılın ilk yarısında Volvo ayrıca ABD’nin Güney Karolina eyaletinde yeni bir fabrika açacağını duyurdu. 500 milyon dolara mal olan Charleston kenti yakınlarındaki fabrikanın inşaatı bu sonbaharda başlayacak ve yeni fabrikada yıllık 100 bin civarı otomobil üretilecek. Fabrikanın inşaatının 2018’de tamamlanması hedefleniyor.