5053873217 [email protected]

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10’un teknik önizleme sürümü indirilebilir durumda. Ücretsiz olarak sunulan sürümü indirip PC’lerinize yükleyerek şimdiden denemeye başlayabilirsiniz.

WİNDOWS

 

Öncelikle hali hazırda kullandığınız sistemin bir yedeğini harici bir sabit diske almanızda fayda var. Eğer Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerinden birini kullanıyorsanız Windows 10 teknik önizlemesini doğrudan bu sürümlerin üzerine kurabilirsiniz.

 

Kurulum için sırasıyla aşağıdaki adımları takip edin:

1. Öncelikle 32 bit ya da 64 bit seçeneklerinden birine karar vermeniz gerekiyor. Bu doğrultuda, 32 bit Windows 10 önizleme sürümünü buradan, 64 bit Windows 10 önizleme sürümünü buradan indirin.

2. Gelen ISO dosyasını USB bellek ya da DVD’ye yazabilirsiniz. Eğer kurulumu doğrudan kullandığınız Windows sürümü üzerine yapacaksanız bu işleme gerek yok. ISO dosyası içerisinden çıkardığınız kurulum dosyaları arasında yer alan setup.exe dosyasına çift tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz.

3. Temiz kurulum yapmak isterseniz ISO dosyasını DVD ya da USB’ye yazdırmanız gerekiyor. Bu işlem için Windows 7 USB / DVD Download Tool’u kullanabilirsiniz. Programı indirmek için buraya tıklayın.

4. Kurulum aşamasında kullanıcıya bırakılmış oldukça az şey var. Son kullanıcı lisans sözleşmesini kabul ederek başladığınız kurulum sona erdiğinde bilgisayarınız yeniden başlayacak ve Windows 10 teknik önizleme sürümü karşınıza gelecek.