5053873217 [email protected]

Türkiye’de aracın motor hacmi ne kadar düşükse MTV’si de o oranda düşük oluyor. Bu yüzden de üreticiler Türkiye pazarına olabildiğince düşük hacimli araçlar getiriyor. Daha önce Mercedes E serisinde Türkiye’ye özel 1,6 kullanmış ve oldukça da başarılı olmuştu. Ardından BMW 5 serisi ile benzer bir yöntem izledi. BMW X3 yine Türkiye’ye özel 1,6 motoru ile fiyat performans konusunda son derece başarılı oldu.

GLC

Otomotiv endüstirisi gelişen teknolojiyle düşük hacimli motorlardan yüksek performanslar elde edebilmeye başlayarak motor hacimlerini düşük tutma trendine ayak uydurmaya başladı. GLC’nin Türkiye’de satışa çıkacak olan en düşün hacimli motoru 1.991 cc bu da MTV’sinin senelik 2.620 lira olduğu anlamına geliyor.

Yeni GLC;
2.0 litre hacminde 211 PS
gücündeki benzinli motoru GLC 250 4MATIC
2,1 litre hacminde 170 PS
gücündeki dizel motoruyla GLC 220 d 4MATIC
2,1 litre hacminde 204 PS
gücündeki dizel motoruyla GLC 250 d 4MATIC olmak üzere 3 farklı versiyonuyla Türkiye’de pazara sunulacak.

 

Her türlü zorlamaya, performanslı kullanıma rağmen benim kullandığım model olan 250 d 4MATIC gün sonunda 100km’de ortalama 7 litre gibi oldukça ekonomik bir kullanım sunmayı başardı. Aracı eco modunda kullanarak bu rakamı ortalama 100 km’de 5 litreye kadar düşürebilmek mümkün olacaktır. Yakıt ekonomisinde start-stop teknolojisinin de önemli rolü olduğunu da hatırlatmak gerek. Yakıt ve performans hakkındaki fabrika verileri şu şekilde;

FİYATI NE KADAR OLACAK VE NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKIYOR?

Mercedes’ten aldığımız bilgilere göre Türkiye’de henüz piyasaya çıkmayan GLC serisinin Eylül ayı sonunda Türk tüketiciyle buluşması planlanıyor. Başlangıç fiyatı ise 200 bin lira olacak.

Mercedes GLC’nin 200 bin liradan başlayan satış fiyatı her kesime hitap etmese de, aracını hem şehirde hem arazide kullanmak isteyen, buna rağmen konfordan da ödün vermek istemeyenlerin tercih edebileceği, sürüşü oldukça keyifli bir araç.